کباب لقمه چند درصد گوشت و چربي دارد؟



مفیدستان:

کباب لقمه چند درصد گوشت و چربي دارد؟


خبرگزاري آريا-از زماني که از منابع معتبر و موثق شنيده شد سوسيس و کالباس را با خمير مرغ تهيه مي‌کنند، تعدادي از افراد، مصرف اين دو فرآورده را محدود کرده و به مصرف ديگر فرآورده‌هاي گوشتي همچون همبرگر بخصوص کباب لقمه‌هاي کارخانه‌اي که در بسته بندي‌هايي به صورت منجمد عرضه مي‌شود، گرايش پيدا کردند.
به گزارش خبرگزاري آريا،دکتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص علوم و صنايع غذايي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي با اشاره به اين که ترکيبات محتوي کباب لقمه شبيه کباب کوبيده است، مي‌گويد: کباب لقمه، يکي از فرآورده‌هاي گوشتي است که از مخلوط گوشت چرخکرده، پياز، ادويه و نمک خوراکي تشکيل و به شکل ميله‌اي يا مکعب مستطيل قالب زده و در تونل انجماد منجمد و در نهايت بسته‌بندي مي‌شود
کباب لقمه چند درصد گوشت و چربي دارد؟
اين متخصص مي‌گويد: اين فرآورده گوشتي برحسب نوع گوشت، به کباب لقمه با گوشت قرمز و کباب لقمه با گوشت طيور تقسيم‌بندي مي‌شود و درصد گوشت چرخ کرده آن از ۷۰ تا ۸۵ درصد متغير است و مابقي آن با ساير مواد و افزودني‌هاي مجاز پر مي‌شود. وي در‌خصوص ميزان چربي به کار رفته در کباب لقمه مي‌گويد، چربي کباب لقمه بين ۱۵ تا ۲۰ درصد و بسته به مقدار گوشت و نوع آن که دام يا طيور باشد، متفاوت است.

از چه گوشتي در فرآورده‌هاي غذايي استفاده مي‌شود؟

گفته مي‌شود تمام فرآورده‌هاي گوشتي صنعتي همچون همبرگر، کباب لقمه، سوسيس و کالباس را با گوشت درجه ۲ و ۳ منجمد وارداتي برزيلي و هندي توليد مي‌کنند. دکتر دباغ‌مقدم در اين باره مي‌گويد: الزاما و فقط از اين نوع گوشت‌ها استفاده نمي‌شود‌. هم‌اکنون تقريبا واردات گوشت از هند نداريم و اغلب گوشت‌هاي قرمز منجمد مصرفي در فرآورده‌هاي گوشتي از نوع برزيلي هستند‌. منظور از گوشت درجه ۲ و ۳ هم در صنعت به معني گوشت بد و بي‌کيفيت نيست. گوشت فيله و راسته، گوشت درجه يک است که هرگز از آن براي تهيه فرآورده‌هاي گوشتي استفاده نمي‌شود، همان‌طور که خود ما نيز هر روز در منزل از گوشت درجه يک استفاده نمي‌کنيم. وي در خصوص کباب لقمه‌هايي که با گوشت طيور تهيه مي‌شوند، مي‌افزايد: با توجه به اين‌که‌ واردات مرغ به کشور زياد نيست، اين فرآورده را با مرغ منجمد تهيه مي‌کنند.

مشخصاتي که بايد روي بسته فرآورده درج شود

به گفته دکتر دباغ‌مقدم، روي هر بسته کباب لقمه خام منجمد بايد نوع گوشت مورد استفاده ، درصد گوشت به کار رفته، مواد تشکيل‌دهنده فرآورده، نام و نشاني واحد توليدي، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، تاريخ توليد و انقضا، تعداد قطعه‌هاي کباب لقمه، وزن خالص هر بسته، شرايط و سرماي لازم براي نگهداري و دستور پخت و مصرف درج شده باشد. اين متخصص تصريح مي‌کند: در صورت انجماد‌زدايي کباب لقمه خام منجمد بايد از انجماد مجدد آن خودداري شود‌. از نشانه‌هاي فساد آن مي‌توان به بوي بد، لزج شدن و تغيير رنگ اشاره کرد.

استفاده از خمير مرغ و گوشت در کباب لقمه ممنوع است

سوالي که اغلب افراد مطرح مي‌کنند، اين است که از چه قسمت گوشت دام و طيور در کباب لقمه استفاده مي‌شود؟

دکتر دباغ‌مقدم با اشاره به اين که در اين فرآورده گوشتي از همه قسمت‌هاي گوشت دام و طيور بجز بخش‌هاي ممنوع استفاده مي‌شود، اظهار مي‌کند: طيور مورد استفاده در توليد اين فرآورده بايد بدون هرگونه امعا و احشا يا همان دل و روده باشد و استفاده از گوشت سر و صورت دام و همچنين استفاده از گوشت جداسازي شده به روش مکانيکي يعني همان خمير مرغ يا گوشت در تهيه کباب لقمه ممنوع است‌.

به گفته اين متخصص اگر اين خمير درست تهيه شود، مثل همه جاي دنيا ايراد خاصي ندارد ، اما چون در ايران تقلب و آلودگي اين خمير بالاست، استفاده از آن منع شده است.

سلامت نيوز: کباب لقمه چند درصد گوشت و چربي دارد؟



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان

برچسب ها

اندکی تفکر …

به کسانی که لا به لای مشغله شان وقتی برایت پیدا می کنند احترام بگذار!
اما عاشق کسانی باش که وقتی به آن ها نیاز داری تمام مشغله شان را فراموش می کنند، تا تو را به آرامش برسانند!