پر بازدید ترین مطالب

چرا مصرف پفک مضر است؟


چرا مصرف پفک مضر است؟

خبرگزاري آريا –
تنقلات, كم‌خوني, پفک
مضرات پفک – مصرف غذاهاي تنقلي همانند چيپس و پفك داراي اثرات جبران‌ناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.
مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چيپس و پفك به مقادير زياد، سبب آسيب به كليه ها، تغيير ذائقه افراد به شور‌خواري، تجمع آب در بدن و در نتيجه تورم بافت‌ها و افزايش فشار خون و سكته‌هاي قلبي و مغزي مي‌شود.
در مراحل تهيه پفک پودر ذرت پرس مي شود و در حرارت بسيار بالا قرار مي گيرد تا پر حجم شود و در چنين شرايطي روغن موجود در پفک ميسوزد و پر اکسيد توليد ميکند که در مقابل حرارت و نور ميزان آن زياد مي شود و درنتيجه خوردن آن سلامت افراد را تهديد مي نمايد .
استفاده از روغن با ترانس بالا در تهيه چيپس و پفك منجر به افزايش وزن، چربي خون و در نهايت بيماري هاي قلبي عروقي مي شود. همچنين استفاده از روغن هايي كه چندين بار براي سرخ كردن استفاده مي شوند و غالبا بوي روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول مي‌دهند، از جمله خطرناك‌ترين مواردي است كه مي تواند منجر به مسموميت و سرطان‌زا شدن چيپس شود.نمک زياد موجورد در پفک و چيپس باعث آسيب ديدن کليه‌ها و تجمع آب در بدن و درنتيجه تورم بافت‌ها و افزايش فشار خون و سکته‌هاي قلبي و مغزي مي‌شود .
گرما ديدن شديد محصول طي فرآيند سرخ شدن منجر به ايجاد راديكال‌هاي آزاد پراكسيد مي‌شود. اين مواد زياني شبيه به مواد شيميايي موجود در دود سيگار دارند و سبب ابتلاي افراد به سرطان ريه، سينه و مثانه مي شود.
تحقيقات نشان مي‌دهد كه پفك تا 9 برابر وزن خود آب جذب مي‌كند، بنابراين معده كودكان را پر كرده و منجر به بي‌اشتهايي آنها به وعده‌هاي غذايي اصلي مي‌شود. همچنين چيپس نيز به دليل كالري بالاي روغن آن منجر به سيري كاذب مي‌شود و ميل افراد را به مصرف غذاهاي مغذي كاهش مي‌دهد؛ در نتيجه اين امر مصرف‌كننده به بيماري‌هايي نظير كم‌خوني، كوتاهي قد، پوكي استخوان و ريزش و تضعيف مو پس از مصرف مداوم اين فرآورده‌ دچار مي‌شود.
نکته:از مصرف زياد چيپس و پفك در يك زمان و يا به صورت مداوم و طولاني‌مدت جدا خودداري كنيد.
منبع:yjc.ir




لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب