نکته هایی برای سرخ کردن غذا



مفیدستان:

قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود. اگر لازم باشد، نمک را می‌توان قبل از خوردن اضافه نمود.
قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود.

قبل از اینكه مواد غذایی را در داخل روغن بیندازید، باید ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبی گرم كنید (به طور مثال حدود ۱۹۰ درجه سانتیگراد). در این حرارت سریعا در سطح مواد غذایی، لایه محافظی (شبیه یك لایه عایق) تشكیل می‌شود. در این صورت روغن نمی‌تواند از ماده غذایی عبور كند و ماده غذایی فقط با حرارت غیرمستقیم پخته و سرخ می‌شود.

اگر روغن تا این درجه حرارت داغ نشده باشد، قبل از اینكه لایه عایق تشكیل شود، روغن به درون غذا نفوذ می‌كند و باعث می‌شود غذا حالت روغنی (گریسی) پیدا كند و اگر روغن زیادتر از حد داغ شود، باعث می‌شود لایه محافظ قبل از آنكه غذا فرصت پخته شدن داشته باشد، بسوزد.

قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک نقطه دود روغن را پایین می‌آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود. اگر لازم باشد، نمک را می‌توان قبل از خوردن اضافه نمود.

از ظروف آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگهداری روغن استفاده نکنید. نمک به کار رفته در غذا باعث تخریب ظروف آلومینیومی شده و سبب نفوذ آلومینیوم به درون روغن می‌شود که مسمومیت زا است. از ظروف آهنی و مسی هم اجتناب کنید، زیرا روند تخریب روغن را تسریع می‌کنند.

سبزیجات فریز شده را در حالت یخ‌زده سرخ کنید تا جذب روغن در آنها به كمترین میزان برسد.

از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن اجتناب کنید، زیرا باعث می‌شود حرارت روغن پایین بیاید و روغن قبل از تشکیل لایه عایق به داخل غذا نفوذ کند و غذا چرب شود.

همیشه اول روغن را ۸-۷ درجه بیشتر از حرارت سرخ کردن داغ کنید، زیرا اضافه کردن غذا به روغن باعث می‌شود حرارت روغن چند درجه پایین بیاید. توجه داشته باشید که اگر این حرارت از ۸-۷ درجه بیشتر شود، به ساختمان مولکولی روغن آسیب می‌رسد.

روغن مناسب برای سرخ كردن ماهی، روغن كانولا می‌باشد، زیرا نقطه دود بالایی دارد و باعث برشته شدن سطح خارجی ماهی و آبدار ماندن قسمت‌های درونی می‌گردد.

عوامل موثر بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن
۱- مدت استفاده: از آنجایی که روند اکسیداسیون و تخریب روغن با نور و حرارت تسریع می‌گردد، مدت زمانی كه روغن در معرض نور، حرارت و اکسیژن است، باید مورد توجه قرار گیرد.
۲- آب: هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می‌شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن در ظرف خودداری کرد، زیرا باعث می‌شود رطوبتی که از غذا به صورت بخار خارج می‌شود به داخل روغن برگردد.
۳- ذرات خارجی: هرچه ناخالصی‌هایی همچون نمک، ذرات غذا، چاشنی‌ها و … بیشتر به روغن وارد شود، روغن سریع‌تر اکسید می‌گردد.
۴- تعداد دفعات استفاده: هرچه روغن بیشتر استفاده شود، سریع‌تر اکسید می‌گردد. تغییرات ایجاد شده در ساختمان مولکولی روغن باعث می‌شود «ویسکوزیته» آن تغییر یابد (مشکل‌تر و به طور غیرروان از ظرف ریخته‌ می‌شود).
۵- مخلوط کردن چند نوع روغن: مخلوط کردن روغن‌ها با هم نقطه دود را پایین می‌آورد.

برای استفاده مجدد از روغن موارد زیر را مدنظر داشته باشید
به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید.
اجازه دهید روغن سرد شود.
به محض سرد شدن روغن آن را تصفیه کنید (از صافی ریز عبور دهید) و در ظرف شیشه‌ای بریزید و در ظرف را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.
این ظرف را در جای تاریک (ترجیحا در یخچال)، نگهداری نمایید (ممكن است این روغن در یخچال ظاهر ابر مانند پیدا کند که این حالت با خارج کردن آن از یخچال باید برطرف شود).
بعد از هربار استفاده از این روغن، عملیات بالا را تکرار کنید.

با بروز نشانه‌های زیر روغن را دور بریزید
ایجاد کف در سطح روغن.
تیره شدن روغن.
بوی نامطبوع.
عدم تشکیل حباب روی روغن هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می‌اندازید.
غیرروان بودن روغن (هنگام ریختن آن در ظرف).

نتیجه گیری
كیفیت غذاهای سرخ شده نه تنها به نوع غذا و شرایط سرخ كردن بستگی دارد، بلكه به نوع روغن مورد استفاده جهت سرخ كردن هم وابسته است. انتخاب پایدارترین روغن برای فرآیند سرخ كردن، كمترین تخریب و آسیب را در بردارد و غذایی با كیفیت بالاتر تولید خواهد كرد.

منبع: زندگی آنلاین – asriran.com



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط

سایت بیتوتهنکاتی برای سرخ کردن غذا ۱۳۹۵۶۱۶ گیا سرخ کردن غذا نکته هایی برای سرخ کردن غذا اصولی برای سرخ کردن غذاتکنیک های سرخ کردن غذاراهنمای سرخ کردن غذانشانه های خراب شدن روغننشانه هایی برای دور ریختن روغنراههایی بیشتر نکاتی برای سرخ کردن غذا ای پاتوق نکاتیبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۷۲ روغن فاسد سرخ کردن غذا نشانه های خراب شدن روغن نشانه هایی برای دور ریختن روغن نکات مهم آشپزی نکاتی برای سرخ کردن غذا نکاتی هنگام سرخ کردن نکته هایی برای بیشتر سايت دربيد نکاتی برای سرخ کردن غذا نکاتیبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۶۱۶ هنگام سرخ کردن نکته هایی برای سرخ کردن غذا ← نوشته بعدی قاروقور شکم ربطی به گرسنگی ندارد نوشته قبلی → صیغه طلاق چگونه خوانده می شود نویسنده صفحه اصلی نوشته‌های بیشتر » نکاتی برای سرخ کردن غذا نکاتیبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۸۱ کردن غذا راههایی برای استفاده مجدد از روغن روغن فاسد سرخ کردن غذا نشانه های خراب شدن روغن نشانه هایی برای دور ریختن روغن نکات مهم آشپزی نکاتی هنگام سرخ کردن نکته هایی بیشتر نتایج خبر این روش پخت غذا سبب ابتلا به بیماری های قلبی می شود دکتر سلام ۹ روز پیش نوع پخت غذا ها و خوراکی ها تعیین کننده میزان فواید و مواد مغذی آنهاست بسته به نوع طبخ، میزان حرارت و … میزان خواص مواد غذایی تعیین می شود اما گاهی نحو طبخ می تواند سبب بیماری زایی مواد خوراکی نیز بشود ابتلا به بیماری های قلبی رابطه نزدیکی با روش پخت غذا ها دارد نتایج بیشتر ادامه نتایج وب نکته هایی برای سرخ کردن غذا با سیتی جدید ترین اخبار شهر نکتههاییبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۹۱۸ خانه » اخبار » نکته هایی برای سرخ کردن غذا نکته هایی برای سرخ کردن غذا سه شنبه ، سپتامبر دیدگاه نوشته قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بیشتر نکته هایی برای سرخ کردن غذا عکسمدل لباساس ام اسسرگرمیجکجوان ۱۳۹۵۶۲۰ همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذ شما اینجا هستید خانه » و پیامک » نکته هایی برای سرخ کردن غذا نکته هایی برای سرخ کردن غذا ارسال توسط تاریخ بیشتر نکات ضروری برای سرخ کردن غذاسلامت و بهداشت سلامت و بهداشت نکاتضروریبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۶۱۱ های دو روغن نارگیل سرخ کردن غذانکات ضروری برای سرخ کردن غذانکات آشپزیاستفاده مجدد از روغناستفاده کردن روغننکته هایی برای سرخ کردن غذانشانه های روغن نامناسب بیشتر شیوه صحیح سرخ کردن غذا نکته های آشپزی تک آشپزخواص مواد غذایی شیوهصحیحسرخکردنغذانکتههایآش ۱۳۹۵۵۵ شیوه صحیح سرخ کردن غذا مجموعه نکات مهم آشپزی سرخ کردن غذا سرار خانه داری نکته های آشپزی اسرار خانه داری نکات خانه داری نکته های خانه داری نکات مهم آشپزی بیشتر غذاهانکته های سرخ کردن غذا نکته های سرخ کردن غذا ۱۳۹۴۸۵ فرهنگ نکته های سرخ کردن غذا طرز دم کردن چای لب دوز و لب سوز آکا روش دم کردن چای آلبالو نحوه دم کردن چای سبز آکا اسموتی هلو برای آب کردن شکم دم کردن قهوه ترک عالی بیشتر نکاتی مهم درباره سرخ کردن غذا نکاتی مهم درباره سرخ کردن غذا ۱۳۹۵۶۳۱ غذا هفته قبل جذاب نکته هایی برای سرخ کردن غذا قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید نمک نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب بیشتر سايت دربيد نکاتی برای سرخ کردن غذا نکاتیبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۶۱۶ هنگام سرخ کردن نکته هایی برای سرخ کردن غذا ← نوشته بعدی قاروقور شکم ربطی به گرسنگی ندارد نوشته قبلی → صیغه طلاق چگونه خوانده می شود نویسنده صفحه اصلی نوشته‌های بیشتر » نکاتی برای سرخ کردن غذا نکاتیبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۸۱ کردن غذا راههایی برای استفاده مجدد از روغن روغن فاسد سرخ کردن غذا نشانه های خراب شدن روغن نشانه هایی برای دور ریختن روغن نکات مهم آشپزی نکاتی هنگام سرخ کردن نکته هایی بیشتر نکته هایی برای سرخ کردن غذا با سیتی جدید ترین اخبار شهر نکتههاییبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۹۱۸ خانه » اخبار » نکته هایی برای سرخ کردن غذا نکته هایی برای سرخ کردن غذا سه شنبه ، سپتامبر دیدگاه نوشته قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بیشتر نکته هایی برای سرخ کردن غذا عکسمدل لباساس ام اسسرگرمیجکجوان ۱۳۹۵۶۲۰ همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذ شما اینجا هستید خانه » و پیامک » نکته هایی برای سرخ کردن غذا نکته هایی برای سرخ کردن غذا ارسال توسط تاریخ بیشتر نکات ضروری برای سرخ کردن غذاسلامت و بهداشت سلامت و بهداشت نکاتضروریبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۶۱۱ های دو روغن نارگیل سرخ کردن غذانکات ضروری برای سرخ کردن غذانکات آشپزیاستفاده مجدد از روغناستفاده کردن روغننکته هایی برای سرخ کردن غذانشانه های روغن نامناسب بیشتر شیوه صحیح سرخ کردن غذا نکته های آشپزی تک آشپزخواص مواد غذایی شیوهصحیحسرخکردنغذانکتههایآش ۱۳۹۵۵۵ شیوه صحیح سرخ کردن غذا مجموعه نکات مهم آشپزی سرخ کردن غذا سرار خانه داری نکته های آشپزی اسرار خانه داری نکات خانه داری نکته های خانه داری نکات مهم آشپزی بیشتر غذاهانکته های سرخ کردن غذا نکته های سرخ کردن غذا ۱۳۹۴۸۵ فرهنگ نکته های سرخ کردن غذا طرز دم کردن چای لب دوز و لب سوز آکا روش دم کردن چای آلبالو نحوه دم کردن چای سبز آکا اسموتی هلو برای آب کردن شکم دم کردن قهوه ترک عالی بیشتر نکاتی مهم درباره سرخ کردن غذا نکاتی مهم درباره سرخ کردن غذا ۱۳۹۵۶۳۱ غذا هفته قبل جذاب نکته هایی برای سرخ کردن غذا قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید نمک نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب بیشتر نکاتی برای سرخ کردن غذا جوان مجله تفریحی و سرگرمی جوان نکاتیبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۹۸ روغن روغن فاسد سرخ کردن غذا نشانه های خراب شدن روغن نشانه هایی برای دور ریختن روغن نکات مهم آشپزی نکاتی هنگام سرخ کردن نکته هایی برای سرخ کردن غذا مطالب مشابه بیشتر نکاتی برای سرخ کردن غذا بهترین ها نکاتیبرایسرخکردنغذا ۱۳۹۵۶۱۶ مهم آشپزی نکاتی برای سرخ کردن غذا نکاتی هنگام سرخ کردن نکته هایی برای سرخ کردن غذا ارسال دیدگاه جدید نام شما ایمیل وب سایت نظر شما پاک کردن کل نوشته ها بیشتر

برچسب ها

اندکی تفکر …

از شکست نترس!
آن چیزی که باید از آن بترسی،
نشانه گرفتن اهداف کوچک است!
وقتی هدف بزرگی داشته باشی
حتی شکست خوردن در راه آن، با شکوه است.