پر بازدید ترین مطالب

مواد مغذی موجود در پوست میوه ها و سبزیجات!


استفاده از میوه و سبزیجات برای سلامت بدن ضروری است و فواید بیشماری برای بدن دارد. امروز میخواهیم در این مطلب به شما بگوییم علاوه بر خود میوه ها پوست میوه ها نیز دارای مواد مغذی فراوانی می باشد. با نیک صالحی همراه باشید تا درباره خواص پوست میوه بیشتر توضیح دهیم.

خواص پوست میوه و سبزیجات تازه

به گفته کارشناسان تغذیه، پوست برخی میوه‌ها و سبزی‌جات سرشار از مواد مغذی است و نباید گرفته شود.از آنجائی که
پوست برخی مواد خوراکی حاوی مقادیر بالای مواد مغذی است، نباید پوست کنده شود که از آن جمله می توان
به موارد زیر اشاره کرد.

خواص پوست میوه

خواص پوست میوه برای پوست

سیب: پوست سیب سرشار از پکتین فیبری محلول است.
پکتین به کاهش سطح کلسترول بد کمک کرده و سطح قند خون را ثابت نگه می‌دارد.

انگور: پوست انگور حاوی فیتوشیمیایی‌های مفید برای سلامت قلب است.

سیب زمینی: پوست سیب زمینی بیش از گوشت آن حاوی آهن، فیبر و فولات است.
در حقیت پوست سیب زمینی ۵ تا ۱۰ برابر گوشت آن آنتی اکسیدان دارد.

خیار: با خوردن خیار با پوست در حقیقت میزان مصرف کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، ویتامین A و ویتامین K را
افزایش خواهید داد.

بادمجان: پوست بادمجان سرشار از آنتی‌اکسیدان ناسیونین (Nasunin) است که بسیار برای حفظ سلامت بافت مغز مهم و ضروری است.
ناسیونین نوعی فلاوونوئید است و اگر شما آن را بخورید کمتر در معرض اضافه وزن قرار می‌گیرید.

جزئیات بیشتر درباره ۵ کاربرد شگفت‌انگیز پوست میوه و سبزی‌ها در خانه داری

خوردن میوه و سبزی عادت غذایی سالمی است؛ اما مقدار زیادی از پوست میوه‌ها معمولاً دور ریخته می‌شود. در حالی که می‌توانید از آن‌ها استفاده‌های بهتری داشته باشید. در ادامه این کاربردها را به نقل از سایت فوت و فن می‌خوانیم.

خواص پوست میوه

خواص پوست میوه و سبزیجات

پوست میوه و سبزی‌ها پر از عطروطعم و مواد مغذی است. این پوست‌های به ظاهر زائد، در واقع می‌توانند فواید بسیاری داشته باشند. برای مثال می‌توان برای پخت‌وپز یا مقاصد زیبایی بکار برد. سعی کنید همیشه از پوست‌های محصولات ارگانیک استفاده کنید تا مطمئن شوید که عاری از هرگونه سم‌های آفت‌کش و دیگر مواد شیمیایی مضر است.

۱. تهیه آب سوپ

شما می‌توانید با استفاده از پوست و ساقه سبزی‌ها آب سوپ خانگی درست کنید. این روش یک روش عالی برای استفاده از باقی‌مانده سبزی‌ها و یک راه خوب و مقرون به صرفه برای درست کردن آب سوپ است. پوست‌ میوه و سبزی حاوی مقداری زیادی مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ قوی است.

برای درست کردن آب مغذی می‌توانید از ساقه و پوست پیاز، هویج، کلم، کرفس، سیب‌زمینی، تره‌فرنگی، پیازچه، سیر، رازیانه، برگ چغندر، کاهو، لوبیا سبز، کدو، فلفل و بادمجان استفاده کنید. همچنین می‌توانید از ریشه گیاهانی مانند جعفری و گشنیز استفاده کنید.

۲. درست کردن گلبرگ‌های زینتی و معطر

اگر سلیقه هنری دارید، می‌توانید از پوست میوه و سبزی‌ها برای درست کردن گلبرگ‌های خوشبو و معطر استفاده کنید. برای ساخت گلبرگ‌های معطر می‌توانید از پوست انواع مرکبات، انار، سیب یا دیگر میوه‌های رنگ روشن استفاده کنید. برای این کار، پوست آن‌ها را زیر نور خورشید خشک کنید. آن‌ها را با کمی چوب دارچین، میخک و جوز هندی ترکیب کنید. آن‌ها را به مدت سه روز داخل یک ظرف دربسته بریزید. سپس درآورده و داخل یک بشقاب بچینید.

کاربرد شگفت‌انگیز پوست میوه و سبزی‌ها

۳. لایه‌بردار و مرطوب‌کننده پوست

آنتی‌اکسیدان و دیگر مواد مغذی پوست‌های میوه برای روشن کردن، لایه‌برداری و پاک‌سازی پوست بسیار عالی هستند. پوست برخی میوه‌ها نیز مانند یک مرطوب‌کننده خوب عمل می‌کنند.

پوست چند پرتقال را خشک و بعد آسیاب کنید. پودر به‌دست‌آمده را با دو قاشق چای‌خوری ماست ساده و یک قاشق عسل مخلوط کنید. آن را روی پوست صورت و گردن بمالید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه منتظر بمانید. سپس آن را بشویید.

۴. سفیدکننده دندان

هرگز پوست موز یا مرکبات را دور نیندازید. این پوست‌ها دارای اسیدسیتریک هستند که به کاهش زردی دندان کمک می‌کنند.
شما می‌توانید قسمت درونی پوست موز، لیمو یا پرتقال را به مدت چند دقیقه بر روی دندان‌های خود بمالید و بعد مسواک بزنید.

۵. کود برای گیاهان

پوست میوه و سبزی‌ها با داشتن مواد مغذی زیاد در خود، نوعی کود محسوب شده و باعث حاصلخیزی خاک منطقه برای کشت بهتر و سالم‌تر میوه‌ها، سبزی‌ها و گیاهان می‌شوند. اگر خانه شما حیاط دارد می‌توانید پوست‌های باقی‌مانده را در باغچه حیاط خود بریزید. همچنین به یاد داشته باشید که پوست‌ میوه‌ها به سرعت تجزیه می‌شوند؛ بنابراین نگران کثیف شدن باغچه خود نباشید.

همشهری آنلاین و فردا



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب