پر بازدید ترین مطالب

قارچ "کوهستان و ارگانيک" نخوريد!


قارچ "کوهستان و ارگانيک" نخوريد!

خبرگزاري آريا – درپي انتشار اخباري مبني بر مسموميت و مرگ برخي شهروندان به دليل مصرف قارچ، رئيس تعاوني توليدکنندگان قارچ‌هاي خوراکي اعلام کرد: اين مسموميت ربطي به مصرف قارچ‌هاي خوراکي ندارد؛ چرا که روي آنها نظارت کافي صورت مي‌گيرد و هيچ مشکلي در اين زمينه نيست اما بايد به مردم گفت که قارچ را در مراتع يا خيابان‌ها به اسم “قارچ کوهستاني و ارگانيک” خريداري و مصرف نکنند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از ايسنا، گزارش‌هاي متعددي از سوي دانشگاه علوم پزشکي استان‌هاي مختلف درباره مسموميت يا حتي مرگ برخي از شهروندان به علت مصرف قارچ مسموم در فضاي مجازي و سايت‌هاي خبري منتشر شده است؛ به گونه‌اي که مدير کل بحران سازمان پزشکي قانوني کشور اين اخبار را تاييد کرد که در روزهاي اخير 11 نفر به دليل مصرف قارچ‌هاي سمي جان خود را از دست داده‌اند.
در اين زمينه محمدحسن افشار رئيس هيات مديره تعاوني توليدکنندگان قارچ‌هاي خوراکي گفت: نژاد و سويه قارچ‌هاي خوراکي بر اساس آزمايشگاه‌هاي معتبر بين المللي جداسازي شده و بذر آن براي توليد و تکثير در اختيار صنعت توليدکنندگان قارچ قرار مي گيرد و هيچ مشکلي در قارچ‌هاي خوراکي براي مصرف وجود ندارد و اينکه بعضي از سايت‌ها و رسانه‌ها به اشتباه علت مرگ و مير و مسموميت را در برخي از استان‌هاي کشور مصرف قارچ عنوان کرده‌اند، به هيچ وجه صحت ندارد و تکذيب مي شود.
وي افزود: به دليل افزايش بارش‌ها طي ماه‌هاي اخير رشد انواع قارچ‌هاي سمي و خوراکي در مراتع و جنگل‌هاي کشور چشمگير و قابل توجه بوده است و همين عامل سبب شده مردم که به مراتع و جنگل‌ها مي روند، به اشتباه از اين قارچ‌ها استفاده کنند يا آنکه برخي به دليل بيکاري اين قارچ‌ها را به حاشيه شهرها و خيابان‌هاي کشور مي‌آورند و به عنوان “قارچ‌هاي کوهستاني” و “ارگانيک” به مردم مي فروشند که بايد گفت بسيار خطرناک است و هيچ کسي نبايد اين قارچ‌ها را خريداري کند، چراکه مردم به هيچ وجه نمي توانند سمي يا غير سمي بودن قارچ را تشخيص دهند.
افشار ادامه داد: به مردم توصيه مي شود که به هيچ وجه به قارچ‌هاي خودرو که در مراتع و جنگل‌ها مي بينند دست نزنند و آن را لمس نکنند. از سوي ديگر به هيچ وجه قارچ‌هايي که به صورت فله اي و به عنوان “قارچ کوهستاني و ارگانيک” عرضه و فروخته مي شود را نخرند.
رئيس هيات مديره تعاوني توليدکنندگان قارچ‌هاي خوراکي تاکيد کرد: حتي‌الامکان مردم بايد توجه کنند که قارچ را از فروشگاه‌هاي معتبر و به صورت برچسب‌دار تهيه کنند تا توليدکننده آن مشخص باشد و حتي اگر قارچ فله‌اي را از اين فروشگاه‌ها خريداري مي کنند بايد توجه‌ کنند که محصول کجا توليد شده است و دستگاه‌هاي نظارتي نيز بايد تاييد کننده آن باشند که در آن صورت هيچ مشکلي به وجود نمي‌آيد.



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب