پر بازدید ترین مطالب

طرز تهیه سس باربیکیو


سس باربیکیو نوعی سس مخصوص خوراک‌های گوشتی است که به چندین روش مختلف قابل تهیه است. این سس معمولا به صورت داغ روی خوراک های گوشتی مالیده می‌شود.

سس باربیکیو
ستاره |
سرویس آشپزی –
در آشپزی اروپایی، به ویژه فرانسوی، معمولا برای بسیاری از غذا‌ها سس جداگانه‌ای پخته می‌شود. وجود این سس در سرو خوراک‌های خشک اهمیت زیادی دارد، به طوری‌که غالبا دست پخت هر آشپزی را از روی کیفیت سس‌های او می‌سنجند. سس خوراک ممکن است با اضافه کردن موادی مانند کره، آرد و پیاز داغ به آب خوراک تهیه شود یا آن را به طور جداگانه تهیه کنند و سپس روی خوراک بریزند یا همراه خوراک روی میز قرار دهند. سس باربیکیو نوعی سس با عطر و بوی دودی است که اغلب با خوراک‌های گوشتی نظیر کباب سلطانی، کباب چنجه و کباب شیشلیک سرو می‌شود و به چندین روش مختلف درست می‌شود.

۱. طرز تهیه سس باربیکیو


















مواد لازم
پیاز رنده شده 1/2 پیمانه
سیر له شده 3-4 حبه
آب مرغ 1 پیمانه
سس کچاپ 1 پیمانه
کارامل سیاه 1 قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
پودر نعنا خشک و آویشن 1 قاشق چایخوری
خردل 1 قاشق غذاخوری
برگ بو 2 پر
شکر 1 قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
سرکه سیر ترشی کهنه 5-6 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
کره 2 قاشق غذاخوری
روغن 5-6 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. کره و روغن را در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید، پیاز را ۶-۵ دقیقه در آن تفت دهید تا طلایی شود. سیر را اضافه کرده و ۲-۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
  2. سایر اجزای سس را در تابه بریزید، هم بزنید، حرارت را زیاد کنید و ۱۲-۱۰ دقیقه فرصت دهید تا بپزند.
  3. در این فاصله چند بار هم بزنید، سپس درب تابه را بسته، حرارت را ملایم کنید و ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا بپزند.
  4. در این فاصله گاهی هم بزنید و اگر لازم شد اندکی آب جوش اضافه کنید.
  5. پس از تکمیل پخت، برگ بو را درآورید.
  6. این سس را می‌توانید در یخچال نگهداری کنید و هر بار کمی از آن را داغ کرده و روی کباب بمالید.

سس باربیکیو

چند نکته در تهیه سس باربیکیو

  • سرکه‌ سیر ترشی کهنه (سیاه) در این سس به جای سس ووسترشیر (Worcestershire sauce) به کار رفته است؛ عطر و مزه این سرکه به سس ووسترشیر بسیار نزدیک است.
  • به این سس اندکی دود مایع (liquid smoke) هم اضافه می‌کنند، که مایعی است با عطر دود چوب. افزودن این مایع به سس باربیکیو عطر بی‌نظیری به آن می‌دهد.

۲. طرز تهیه سس باربیکیو (آمریکای شمالی)

این سس را در کاسه‌ای دم دست می‌گذارند و هر چند دقیقه یک بار با یک برس بر روی مرغی که در فر در حال بریان شدن است می‌مالند. روش دیگر این است که سس را با مرغ بریان سر میز غذا می‌گذارند تا هر کس موقع سرو از آن بکشد.

 












مواد لازم
پیاز رنده شده 2 عدد
سیر له شده 3-4 حبه
شکر 3-4 قاشق غذاخوری
سرکه 1 پیمانه
پودر نشاسته 1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل بهار 1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوری
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
پودر میخک اندکی
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. همه اجزای سس را با یک پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۱۵ دقیقه ریزجوش بزند.
  2. سسی که به مرغ در حال بریان شدن می‌مالید باید داغ باشد.
  3. ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم به این سس می‌توان اضافه کرد، به ویژه اگر جداگانه سر میز غذا گذاشته شود.

سس باربیکیو


۳. سس باربیکیو (اسپانیا)













مواد لازم
سس کچاپ 1 پیمانه
شکر 1 قاشق مرباخوری
سرکه 1/2 پیمانه
پودر تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل سیاه 1 قاشق مرباخوری
پودر زنجبیل 1 قاشق مرباخوری
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
لیمو 1 عدد
زعفران ساییده کمی
نمک 1 قاشق مرباخوری

 

دستور تهیه:

  1. آب لیمو را بگیرید و همراه با بقیه اجزای سس در یک قابلمه بریزید.
  2. مواد را هم بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شوند.

سس باربیکیو


۴. سس باربیکیو (کانادا)

این سس برای مالیدن به مرغ در حال بریان شدن نیست؛ آن را در ظرف جداگانه کنار مرغ بریان سر سفره می‌گذارند و روی مرغ می‌دهند.









مواد لازم
آب مرغ 1/2 پیمانه
پیاز کوچک رنده شده 1 عدد
سیر له شده 2 حبه
پودر فلفل بهار 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
پودر زیره کمی
نمک 1 قاشق مرباخوری

دستور تهیه:

  1. همه اجزای سس را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم به جوش آورید.
  2. حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید سس ۲-۱ دقیقه خنک شود، سپس در ظرف سس بریزید.

سس باربیکیو



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب