طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی



مفیدستان:

بامداد – برای بسیاری از خانم های عزیز سوال است که رب گوجه فرنگی خانگی را چگونه درست میکنند؟ در موقع خرید یا چیدن از زمین کشاورزی، گوجه فرنگی را انتخاب کنید که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگی بایستی کاملا قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز یا سفید نباشد.

مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی :

گوجه فرنگی                                    ۱۰۰ کیلوگرم
آب                                                ۱۲ کیلوگرم
روغن                                             ۱ کیلوگرم
نمک                                              ۱بسته ۴۰۰ گرمی
توری سیمی با خانه های خیلی ریز       یک عدد

طرز تهیه رب گوجه فرنگی:

ابتدا گوجه فرنگی را بشویید. از وسط به ۲ قاچ تقسیم کنید و در دیگ بیندازید. رویش را آب بگیرد و بگذارید به جوش بیاید. گوجه به حدی بجوشد که پوست آن کنده شود.گوجه ها را در حالی که قل قل می جوشد روی توری سیمی بریزید و گوجه ها را روی توری حرکت دهید تا پوست و دانه آن جدا شود.

برخی از چلو صافی برای جدا کردن پوست و دانه گوجه استفاده می کنند که این کار باعث ترش شدن و کپک زدن رب می شود چون خانه های چلو صافی درشت است و دانه را رد می کند.در بازار دستگاههایی موجود است که آب گوجه را می گیرند و تحویل مشتری می دهند

این کار جوشانیدن رب در منزل را راحت تر می کند و تهیه رب بعد از آب گرفتن، شروع می شود.آب گوجه فرنگی باید آنقدر بجوشد تا غلیظ شده و رب چلپ چلپ به هوا پرت شود. در این مرحله نمک را اضافه کنید تا از خرابی زودهنگام رب جلوگیری شود. میزان غلیظ شدن رب بسیار مهم است

اگر شل و آبدار باشد سریع کپک می زند و اگر خیلی سفت باشد طعم سوختگی می دهد و استفاده از آن به علت سفت بودن مشکل است.روش تشخیص زمان آماده شدن رب این است که وقتی با کفگیر در کف قابلمه خطی می کشیم شکاف ایجاد شده بر جای می ماند و خیلی دیر پر می شود. رب را باید هر چند دقیقه هم بزنید

و خصوصا در اواخر پخت آن دقت کنید چون ممکن است ته بگیرد و طعم سوختگی در رب مشخص شود.بعد از غلیظ شدن رب در مرحله آخر روغن را اضافه کنید هم بزنید تا رب تف بخورد میزان روغن به دلخواه شماست و برای خوش رنگ شدن رب و عدم یخ زدگی در یخچال یا فریزر است.رب را در تشت بزرگی بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرد شده و آماده بسته بندی شود.

نکاتی برای تهیه رب گوجه فرنگی :

دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای در بازار موجود است که از هر دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای  می توانید استفاده کنید که هر یک مزایا و کاستی هایی دارد. گوجه فرنگی محلی رب کمتری می دهد اما باعث می شود رب کپک نزند و دیرتر خراب شود.گوجه فرنگی گلخانه ای گران تر است

اما رب بیشتری از آن حاصل می شود. معمولا به ازای هر ۱۰۰کیلوگرم گوجه فرنگی گوشتی و آبدار بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم رب بدست می آید.در موقع خرید یا چیدن از زمین کشاورزی، گوجه فرنگی را انتخاب کنید که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آب دار باشد.

گوجه فرنگی بایستی کاملا قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز یا سفید نباشد. از انتخاب گوجه های لهیده، خراب و کپک زده جدا خودداری کنید چرا که سالم نیست و طعم رب را تغییر می دهد.اضافه کردن نمک برای جلوگیری از کپک زدن و خرابی رب است و افزودن روغن برای یخ نزدن در فریزر و خوش رنگ شدن رب است.

در بیشتر خانه های روستایی رب در فضای باز و بر روی آتش پخته می شود چون جوشانیدن رب زمان زیادی می برد و مصرف گاز خانگی بالا می رود توری های سیمی همان توری های خانه ریزی است که بر روی پنجره های منزل برای جلوگیری از ورود حشرات نصب می شود. البته در بازار توری های مخصوص جوشاندن رب نیز به فروش می رسد. بهترین جنس دیگی که برای جوشاندن رب بکار می رود دیگ مسی است.

منبع : ایران ناز



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط با این موضوع

طرز تهیه رب خانگی یاد بگیر دات کامطرز تهیه رب خانگی که سالم و مطمئن و بدون مواد نگهدارنده بوده و این رب را چند سال بدون طرز تهیه رب خانگی که کپک نزندطرز تهیه پودر نارگیل در خانه طرز تهیه پودر نارگیل خانگی يک عدد و يا چند تا نارگيل را طرز تهیه ی ترشی فصل با آب گوجه‌ فرنگیطرز تهیه خوراک ماهی اسنپر با سس تند گوجه فرنگی و سبزیجاتطرز تهیه دمی، طرز تهیه دمی گوجه فرنگی نصویری آکاطرز تهیه دمیطرز پخت دمیطرز تهیه دمی بلغوردستور پخت دمیطرز تهیه دمی استانبولیطرز چند نکته در مورد رب گوجه فرنگی آکارب گوجه فرنگی دلندرب گوجه فرنگی چین چینرب گوجه فرنگیرب گوجه فرنگی یک و یکرب گوجه طرز تهیه رب خانگی آشپزی بدون گلوتندر این وبلاگ کسانی که به گلوتن غلاتی مانند گندم حساسیت دارند میتوانند دستور تهیه مواد تهیه رب انار خانگی به دو روش یاد بگیر دات کامآشنایی با طرز تهیه رب انار به دو روش از انارهای شکسته، قرمز رنگ و آبدار استفاده کنیدطرز تهیه خورشت فسنجان راز های خوشمزگیشطرز تهیه پیتزای خانگی در حد لالیگا راز های رستورانی طرز تهیه میرزا قاسمی طرز تهیه پودر نارگیل در خانه طرز تهیه پودر نارگیل خانگی يک عدد و يا چند تا نارگيل را خوراک لوبیا چیتی طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی خانگی …خوراک لوبیا چیتی طرز تهیه ‌ لوبیا چیتی ها را از چند ساعت قبل در مقداری اب خیس دهید و طرز تهیه رب خانگی یاد بگیر دات کام طرز تهیه رب خانگی که سالم و مطمئن و بدون مواد نگهدارنده بوده و این رب را چند سال بدون کپک طرز تهیه رب خانگی که کپک نزند برای تهیه رب در منزل کافی است که گوجه را پس از شستن، چرخ کنید و بعد از صافی رد کنید تا تخم های طرز تهیه ی ترشی فصل با آب گوجه‌ فرنگی طرز تهیه خوراک تخم مرغ با سیر و گوجه فرنگی و ریحان چند نکته در مورد رب گوجه فرنگی آکا رب گوجه فرنگی دلندرب گوجه فرنگی چین چینرب گوجه فرنگیرب گوجه فرنگی یک و یکرب گوجه فرنگی طرز تهیه رب خانگی آشپزی بدون گلوتن در این وبلاگ کسانی که به گلوتن غلاتی مانند گندم حساسیت دارند میتوانند دستور تهیه مواد غذائی تهیه رب انار خانگی به دو روش یاد بگیر دات کام آشنایی با طرز تهیه رب انار به دو روش از انارهای شکسته، قرمز رنگ و آبدار استفاده کنید غلظت و طرز تهیه خورشت فسنجان راز های خوشمزگیش طرز تهیه پیتزای خانگی در حد لالیگا راز های رستورانی طرز تهیه میرزا قاسمی طرز تهیه پودر نارگیل در خانه طرز تهیه پودر نارگیل خانگی يک عدد و يا چند تا نارگيل را كه دوست… طرز تهیه ترشی، طرز تهیه ترشی بندری آکا طرز تهیه ترشی آلو طرز تهیه ترشی آلبالو با انار طرز تهیه ترشی لیمو ترش با بهترین روش خانگی خوراک لوبیا چیتی طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی خانگی ایران کوک خوراک لوبیا چیتی طرز تهیه ‌ لوبیا چیتی ها را از چند ساعت قبل در مقداری اب خیس دهید و در این طرز تهيه رب گوجه خانگي طرز تهيه رب گوجه طرز تهيه رب گوجه فرنگی سایت رب گوجه فرنگی

برچسب ها

اندکی تفکر …

پدر اگه پولدار است همه جوانیش را داده
واگر بی پول است همه زندگیش را
تا نانی لای سفره گذارد و تو بزرگ شوی
و برایش همین بس که بگویند سر سفره پدرش بزرگ شد...