پر بازدید ترین مطالب

شکر با سلامتي چه مي‌کند؟


شکر با سلامتي چه مي‌کند؟

خبرگزاري آريا – به طور کلي، بزرگسالان در مقايسه با ديگر گروه‌هاي سني تمايل بيشتري نسبت به مصرف شکر نشان مي‌دهند، بنابراين کاهش و يا حذف شکر از رژيم غذايي آن‌ها مي‌تواند کاري دشوار باشد. برخي افراد با اراده با حذف شکر از رژيم غذايي، گام بزرگي را در حفظ سلامتي خود بر مي‌دارند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از فراديد، به طور کلي، بزرگسالان تمايل بيشتري نسبت به مصرف شکر نشان مي‌دهند در مقايسه با ديگر گروه‌هاي سني، بنابراين کاهش و يا حذف شکر از رژيم غذايي آن‌ها مي‌تواند کاري دشوار باشد. برخي افراد با اراده با حذف شکر از رژيم غذايي، گام بزرگي را در حفظ سلامتي خود بر مي‌دارند.
امروزه، حذف شکر از رژيم غذايي در بين عموم افراد محبوبيت ويژه‌اي پيدا کرده است، زيرا اکثرا همه افراد به دنبال روش‌هاي موثر براي داشتن زندگي سالم‌تر و حفظ سلامتي هستند.
با اين حال ممکن است برخي افراد هنوز در رابطه با کاهش ميزان شکر از رژيم غذايي، متقاعد نشده باشند. حال ما در اين مقاله به تعداد کمي از مزاياي سلامتي رژيم غذايي بدون قند اشاره خواهيم کرد.
چرا بايد شکر را از وعده‌هاي غذايي حذف کنيم؟
اکثر بزرگسالان، بيشتراز ميزان توصيه شده شکر مصرف مي‌کنند. موسسه ملي سلامتي (NIH) تخمين مي‌زند که بزرگسالان آمريکايي تن‌ها 15 درصد از کالري مصرفي را، از طريق شکر اضافه شده در رژيم غذايي خود دريافت مي‌کنند؛ و البته مهم است که بدانيد، اين شکر مصرفي شامل قند‌هاي طبيعي موجود در محصولاتي مانند ميوه و شير نمي‌باشند.
بين مصرف شکر و سلامتي ارتباط تقريبا نزديکي وجود دارد، از جمله:
• بيماري‌هاي قلبي
• ديابت نوع 2
• فشار خون بالا و کلسترول
• التهابات مزمن
• بيماري‌هاي کبدي
• پوسيدگي دندان
کاهش مصرف شکر در رژيم غذايي مي‌تواند به کاهش خطرات ابتلا به اين بيماري‌ها کمک بسياري کند. جايگزين کردن غذاهاي سالم با غذاهايي که حاوي ميزان بالاي شکر هستند، مي‌تواند براي تمامي افرادي که به ويتامين‌ها و مواد معدني ضروري نياز دارند، بسيار مفيد باشد. همچنين، اين رژيم ممکن است در از دست دادن وزن تاثير گذار باشد.
هشت توصيه علمي که براي کاهش مصرف شکر وجود دارند عبارتند از:
1 – کاهش مصرف شکر
يکي از مهمترين مواردي که بايد در هنگام تغيير رژيم غذايي مورد توجه قرار بگيرد، تغيير تدريجي است. بدين معنا که يک رژيم غذايي که ميزان مصرفي شکر بالايي دارد، بايد به صورتي آرام و روندي آهسته مقدار شکر آن کاهش پيدا کند.
اين ممکن است همراه با حذف کردن مشخص‌ترين منابع قندي از رژيم غذايي باشد. به طور مثال، در ابتدا مي‌توان با اجتناب از خوردن خوراکي هايي مانند کيک، شکلات‌ها، کلوچه و شيريني شروع کرد.
همچنين افرد مي‌توانند ميزان قند و خامه‌اي را که به همراه چاي و قهوه خود مصرف مي‌کنند را نيز کاهش دهند و سپس به تدريج آن‌ها را از وعده‌هاي غذايي حذف کنند. داشتن يک رژيم غذايي بدون شکر مي‌تواند در ذائقه، تاثيري مثبت ايجاد کند، در اين صورت ممکن است فرد ديگر تمايلي به خوردن شکر نشان ندهد.
2 – برچسب محصولات
هنگامي که يک فرد موفق به کنترل و يا حذف مشخص‌ترين منابع قندي از رژيم غذايي خود مي‌شود، حال بايد توجه اش را به ساير محصولات حاوي قند جلب کند. خواندن برچسب محصولات مي‌تواند به شناسايي نوع قند‌ها و در نهايت اجنتاب از خوردن آن‌ها کمک فراواني کند.
شکر نام‌هاي فراوان و گوناگوني در بسياري از شربت‌ها و کنسانتره‌ها دارد. حداقل 61 نام مختلف براي شکر بر روي برچسب ها‌ي غذايي تعريف شده است. رايج‌ترين نام‌ها عبارتند از:
• شکر قهوه‌اي
• شربت ذرت با فروکتوز بالا
• شکر معکوس
• آب نبات
• شکر نارگيل
• شربت افرا
• شربت برنج
• کنسانتره آب سيب يا انگور
• سوکونات
• توربينادو
• مشکوادو
مردم نيز بايد آگاه باشند و بدانند هر کلمه‌اي که با پسوند ” –ose ” پايان مي‌يابد، يک نوع شکر است. به طور مثال:
• ساکارز sucrose
• گلوکز glucose
• دکستروز dextrose
• فروکتوز fructose
• لاکتوز lactose
شکر‌ها در بسياري از محصولات مختلف غذايي سوپر مارکت‌ها يافت مي‌شوند، بنابراين، خواندن دقيق برچسب روي محصولات مي‌تواند به کساني که به دنبال رژيم غذايي بدون شکر هستند کمک فراواني کند.
محصولاتي نظير سس‌هاي متنوع سالاد‌ها و پاستا‌ها، غلات صبحانه، شير و گرانولا‌ها اغلب داراي مواد قندي بالايي هستند.
3 – اجتناب از مصرف کربوهيدرات‌ها
معمولا در بسياري از رژيم‌هاي غذايي مربوط به شکر توصيه مي‌شود که افراد از مصرف کربوهيدرات‌هاي ساده اجتناب کنند. کربوهيدرات‌هاي ساده شامل آرد سفيد، پاستا و برنج سفيد مي‌شوند.
کربوهيدرات‌هاي اين غذا‌ها مي‌توانند به سرعت در بدن شکسته و سپس به شکر تبديل شوند و در نهايت، سطح قند خون را افزايش دهند.
4 – اجتناب از مصرف قند‌هاي مصنوعي
مصرف قند‌هاي مصنوعي، موضوعي بحث بر انگيز در رژيم‌هاي غذايي است. اين قند‌ها بسيار شيرين‌تر از شکر هستند، اما داراي کالري کم و حتي در مواقعي بدون کالري هستند.
گفتني است که مصرف قند مصنوعي مي‌تواند بدن را فريب دهد، که در حال مصرف قند واقعي است. اين مسئله مي‌تواند ميل به خوردن مواد قندي را افزايش دهد و در نتيجه تحمل رژيم غذايي بدون قند را براي فرد دشوار کند.
افرادي که شکر را از رژيم غذايي خود حذف کرده اند، بايد از مصرف قند مصنوعي نيز اجتناب کنند.
5 – اجتناب از مصرف نوشيدني‌هاي شيرين
ممکن است اجتناب از خوردن غذاهاي فرآوري شده، آسان باشد. اما نوشيدني هايي حاوي قند مانند نوشابه‌ها، چاي شيرين و آبميوه‌ها از مهم‌ترين منابع قندي هستند، که حذف کردن آن‌ها از رژيم غذايي مي‌تواند کاري سخت باشد.
جايگزيني اين نوشيدني‌ها با چاي‌هاي گياهي شيرين نشده، قهوه بدون شکر و يا آبميوه خالص مي‌توانند به فرد کمک کنند تا ميزان شکر را در رژيم غذايي خود کاهش دهد و همچنين بدن را هيدراته کند.
6 – تمرکز بر روي غذا
غذاهاي فر آوري شده احتمالا حاوي مواد تشکيل دهنده قندي هستند.
تمرکز رژيم غذايي به خوردن غذاهايي کامل و غني است، که عبارتند از:
• سبزيجات
• ميوه‌ها
• مرغ
• ماهي
• غلات و حبوبات پردازش نشده
• آجيل
برخي افراد ممکن است ترجيح دهند که مقدار کمي از لبنيات را در رژيم غذايي خود حفظ کنند، مانند ماست ساده، پنير و شير ساده.
7 – برنامه ريزي غذايي
اجرا کردن يک رژيم غذايي براي هر فرد، موضوعي کاملا دشوار و چالش بر انگيز است. در زمان گرسنگي، افرد ممکن است براي خوردن غذاهاي ناسالم تمايل بيشتري نشان دهند در مقايسه با خوردن غذاهاي مغذي و سالم.
معمولا بيشتر افراد، يک روز در هفته را براي خريد مواد غذايي اختصاص مي‌دهند. اين موضوع سبب مي‌شود، تا فرد کمتر به خوردن غذا‌هاي ناسالم تمايل نشان دهد.
8 – چاشني ها
بسياري از گياهان و ادويه‌ها و ترشي جات به راحتي مي‌توانند جايگزين شکر موجود در غذا‌ها و نوشيدني‌ها شوند.
بسياري از اين جايگزين‌ها عبارتند از:، دارچين، جوز هندي، هل و وانيل که به طور مثال مي‌توانند جهت تغيير دادن طعم قهوه استفاده شوند.
مزاياي سلامتي
حذف کردن شکر از رژيم غذايي و خوردن غذاهاي سالم، مي‌توانند مزاياي سلامتي فراواني را براي بدن هر فرد ارائه دهند. بسياري از اين مزايا عبارتند از:
• کاهش وزن و جلوگيري از چاقي
• انرژي بيشتر در طول روز
• پوست سالم و درخشان
• کاهش نوسانات خلقي
• کاهش التهابات
• کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي گوارشي
• کاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2
خطرات و ملاحظات
قبل از شروع رژيم غذايي، فرد بايد در نظر بگيرد که آيا مي‌خواهد قند‌هاي طبيعي نظير قند موجود در ميوه‌ها و محصولات لبني را نيز از وعده‌هاي غذايي خود حذف کند.
برخي از رژيم‌هاي غذايي بيان مي‌کنند که حذف کردن ميوه‌ها از وعده‌هاي روزانه، مي‌توانند سبب کاهش قند شوند. در صورتي که اين رژيم توصيه نمي‌شود، زيرا ميوه‌ها حاوي مقدار زيادي از مواد مغذي، فيبر و آنتي اکسيدان‌ها و ساير ترکيبات سالم هستند که همگي در سلامت بدن دخيل هستند و همچنين از بدن در برابر بيماري‌هاي مختلف محافظت مي‌کنند.
حذف کردن شکر از رژيم غذايي نبايد به عنوان يک راه حل براي کاهش وزن در نظر گرفته شود. اين تنها بخش کوچکي از تغيير شيوه زندگي است، براي از دست دادن وزن نه تنها بايد ورزش کرد بلکه بايد يک رژيم غذايي مناسب نيز در نظر داشت.
افرادي که مي‌خواهند يک رژيم غذايي بدون قند را شروع کنند، بهتر است با يک پزشک متخصص تغذيه مشورت کنند.



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب