پر بازدید ترین مطالب

شلغم مهمترين گياه ضد سرطان


شلغم مهمترين گياه ضد سرطان

خبرگزاري آريا –
خواص دارويي شلغم
شلغم آرام‌بخش و ترميم‌کننده سريع زخم‌ها بوده و براي تقويت کبد مفيد است
شلغم يكي از بقولات بسيار مقوي و مغذي است كه در تحقيقات مختلفي ثابت شده، مصرف اين سبزي و عصاره آن در پيشگيري از ابتلا به سرطان و برخي از بيماري هاي عفوني موثر است.
شلغم يکي از مفيدترين و غني ترين سبزي هايي است که با شروع فصل پاييز در سبد غذايي بسياري از خانواده ها قرار مي گيرد. اين سبزي از جمله خوراکي هاي طبيعي است که مصرف مداوم آن در فصل هاي سرد سال موجب افزايش ايمني و تقويت سيستم دفاعي بدن مي شود. علاوه بر اين در تحقيقات مختلفي ثابت شده، مصرف اين سبزي و عصاره آن در پيشگيري از ابتلا به سرطان و برخي از بيماري هاي عفوني موثر است.يکي از اين مواد ضد سرطان که در شلغم وجود دارد، « گلوکوسينوليت ها » نام دارند.
سبزي هاي شلغمي از قبيل كلم برگي و اسفناج ، جزء اين گياهان سبز و پر برگ اند و مشاهده شده ، در بين جمعيتي كه اين سبزي ها جزء بيشترين مواد غذايي مورد مصرفشان است ، ميزان ابتلاي آنان به انواع سرطان ها به ويژه سرطان ريه كم بوده است .
مقداري از شلغم معمولي و شلغم روغني ( منداب ) را به صورت خام بخوريد . چرا كه پختن ، سبب از بين رفتن « گلوكوسينوليت » در آنها مي شود .
شلغم يكي از بقولات بسيار مقوي و مغذي است كه به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندي و سرشار بودن از املاح مفيدي مانند كلسيم و منيزيم جزء مواد غذايي بسيار با ارزش به حساب مي آيد . شلغم يكي از پاك كننده ها و سازنده هاي خون بوده و چنان كه گفته شد ،املاح كلسيم و منيزيم موجود در آن موجب جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي خطرناكي مانند سرطان مي شود .
هم چنين شوره موجود درآن باعث تصفيه خون و دفاع از بدن در برابر بيماريهاي عفوني مي شود . پتاسيم موجود در شلغم، چربي را خنثي مي كند و ارسنيك آن در در تشكيل گلبول هاي سفيد و قرمز خون دخالت مستقيم دارد.
شلغم اثر مفيد و موثري در درمان بيماري هاي تنفسي دارد. براي اين منظور از سوپ يا آش آن استفاده مي شود . از طرفي فسفر موجود در شلغم موجب تقويت ياخته هاي عصبي مي شود. نه تنها در برگ شلغم مقدار زيادي كلسيم وجود دارد بلكه علاوه بر آن ، اين گياه حاوي مقدار زيادي آهن و مس نيز هست كه سبب ازدياد خون به ويژه هموگلوبين مي شود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تيره تر باشد ، يد بيشتري در آن هست. همچنين وجود ويتامين هايA , B , C ، در برگ و ريشه آن به خوبي نشانگر نقش موثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبي و به خصوص در تعادل تغذيه ي آن است .
نظر ابن سينا درباره شلغم
دانشمند نامي ايران در کتاب قانون راجع به شلغم گفته است: شلغم يا شلجم بياباني و کاشتني دارد. شلغم کاشتني از بياباني کم غذاتر است. طبيعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سينه و گلو را نرم مي‌کند. شلغم در معده زياد ماندگار است. گويند خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است. آبش ادرار آور است. شلغم قواي جنسي را زياد مي‌کند و تخم آن نيز همين خاصيت را دارد.
خواص گياه شلغم
شلغم به علت داشتن فيبر، پاک‌کننده قوي روده‌هاست
ساير فوايد شلغم
* مصرف شلغم افراد را در برابر بيماري‌هاي پوستي بيمه مي‌کند و در بهبود جوش صورت موثر است. افرادي که مبتلا به جوش صورت و اگزما هستند، چنانچه هر روز مقدار کمي شلغم خام بخورند نياز بدن آن‌ها به گوگرد برطرف شده و در نتيجه جوش صورت آن‌ها از بين خواهد رفت.
* شلغم در تقويت تخمدان‌ها نقش اساسي دارد و رحم را براي پرورش نوزادي سالم و قوي، تقويت مي‌کند.
* سبزي هاي شلغمي از قبيل كلم برگي و اسفناج ، جزء گياهان سبز و پر برگ اند و مشاهده شده ، در بين جمعيتي كه اين سبزي ها جزء بيشترين مواد غذايي مورد مصرفشان است ، ميزان ابتلاي آنان به انواع سرطان ها به ويژه سرطان ريه كم بوده است .
* شلغم آرام‌بخش و ترميم‌کننده سريع زخم‌ها بوده و براي تقويت کبد مفيد است.
* به علت داشتن فيبر، پاک‌کننده قوي روده‌هاست و خواص تسکين‌دهنده شلغم، آن را به داروي طبيعي خواب‌آور تبديل کرده است. براي بهبودي شقاق، شستشوي ناحيه مبتلا با آب جوشانده شلغم مفيد است.
* شلغم به علت داشتن ويتامين هاي A , B , C ، بر نور چشم و قدرت بينايي مي افزايد.
* شلغم مهمترين گياه ضد سرطان است و حتي گسترش سرطان را متوقف مي كند .
* ريشه شلغم اثر نرم كنندگي دارد و در رفع سياه سرفه و آسم به صورت جوشانده هاي غليظ و مخلوط با عسل ، مورد استفاده قرار مي گيرد.
* قرقره کردن آب شلغم گلودردهاي باکتريايي را تسکين مي‌دهد.
* موادمغذي موجود در شلغم از جمله بهترين مواد غذايي براي تشکيل بافت هاي استخواني در بدن هستند. از اين رو مصرف اين سبزي در دوران بارداري براي افزايش استقامت بدن مادر و تقويت بافت استخواني جنين مناسب است.
* شلغم حاوي فسفر ، كلسيم ، آهن و ويتامين هاي B , C است و سبب افزايش نيروي جنسي و تقويت عمومي بدن مي شود.
* شلغم براي رشد و استحكام استخوان بندي بسيار مفيد است.
* اگر ريشه هاي نازك و باريك روي شلغم ،خشك و ساييده شده و سپس با عسل مخلوط شود ، براي سختي ادرار مفيد خواهد بود و بسياري از امراض مجاري ادرار را درمان مي كند.
* شلغم به دليل خاصيت ادرار آوري که دارد در درمان سنگ کليه و دفع اين سنگ ها از مجاري ادرار بسيار موثر است. به همين دليل است که بسياري از درمانگران در دوره درمان به بيماران مبتلا به سنگ کليه توصيه مي کنند. علاوه بر نوشيدن مايعات، شلغم را نيز در برنامه غذايي خود بگنجانند.
خواص گياه شلغم قرقره کردن آب شلغم گلودردهاي باکتريايي را تسکين مي‌دهد
* چنانچه شلغم را در ظروف سربسته يا درون خمير بپزيد ، چون آب و اسانس هاي آن خارج نمي شود ، باعث زياد شدن اشتها مي شود.
* آب شلغم به سبب داشتن انسولين گياهي و ويتامين هاي مفيد براي درمان مرض قند و سنگ مثانه مفيد است.
* ريشه هاي نازك شلغم ورم طحال و سوزش ادرار را برطرف مي كند، بدين منظور بايد ريشه هاي باريك شلغم را تميز شسته و پس از خشك كردن بساييد و همراه با كمي عسل ميل كنيد.
* ترشي شلغم، مقوي احشاء ، اشتها آور و بي نفخ است.
* عصاره شلغم در درمان سرفه و گلو درد و سرماخوردگي مؤثر است.
عصاره شلغم
براي گرفتن عصاره شلغم مي‌توان قسمت بالايي آن را برش داده و داخل آن را خالي کرد. سپس به داخل شلغم مقداري عسل يا شکر بماليد و بگذاريد براي 12 ساعت در يخچال بماند.
با اين روش داخل شلغم از مايعي پر مي‌شود که سرماخوردگي را درمان مي‌کند و بايد چند بار در طول روز مصرف شود.
روش‌هاي ديگر تهيه‌ي عصاره و شربت شلغم
* براي تهيه‌ي عصاره‌ي آن، شلغم را با وزن مساوي شکر سرخ در کمي آب ريخته و به ملايمت حرارت مي‌دهند.
* طريقه ديگر آن است که وسط شلغم بزرگي را خالي کرده، شکر سرخ را در آن ريخته، پر مي‌کنند و مي‌پزند.
* شکل سوم، آن است که شلغم را به حلقه‌هاي گرد بريده و پياز را نيز به همين شکل در بياورند. سپس در ظرف گودي، طبقات شلغم و پياز را بر روي حرارت بگذارند. وقتي گرم شد، به تدريج شربت آن جدا مي‌شود.
اين عصاره براي درمان سرماخوردگي و گلودرد بسيار نافع است و از آن مي‌توان به عنوان غرغره در هنگام گلودرد استفاده کرد.
* اگر به خوردن شلغم خام تمايلي نداريد مي‌توانيد شلغم را به شکل شربت شلغم درست کنيد. روش تهيه شربت شلغم به اين ترتيب است که ابتدا وسط يک شلغم را خالي مي‌کنند و در آن کمي شکر مي‌ريزند. پس از مدتي آب در آن جمع مي‌شود. آب آن را با قاشق برداشته و مصرف مي‌نمايند.
گردآوري:بخش سلامت بيتوته
منابع:
مجله زندگي ايده ال
تبيان




لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب