پر بازدید ترین مطالب

سرطان: مبارزه با سرطان از طریق رژیم غذایی مناسب


سرطان: داشتن تعادل در رژیم غذایی و بین گروه های مختلف غذایی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از ابتلا به سرطان دارد. چراکه مواد غذایی به عنوان سوخت و ساز و پایه و اساس ساختار بدن محسوب می شوند و با استفاده از مواد غذایی سالم و متناسب با طبع هر فرد می توان تا حدود زیادی به کم کردن رادیکال های آزاد در بدن (که از عوامل ابتلا به انواع مختلف این بیماری می باشند) کمک کرد.

میوه ها و سبزیجات

استفاده از این گروه مواد غذایی در صورتی که سالم و مطابق با طبع هر فرد باشد، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها، می تواند به عملکرد صحیح بدن کمک کند و مواد آنتی اکسیدانی موجود در آنها یکی از فاکتورهای مقاومت بدن در برابر رادیکال های آزاد می باشد و از بروز سرطانهای مختلف و خصوصا سرطانهای مربوط به دستگاه گوارش جلوگیری می کند. هر چه سبزی ها و میوه ها سالم تر و دارای رنگ بیشتری (به ویژه سبز تیره، قرمز و نارنجی) باشند، این مواد مغذی در آنها بیشتر است. مثلا گوجه فرنگی به دلیل وجود لیکوپن به رنگ قرمز است و این ماده پتانسیل بالایی برای درمان سرطان پروستات دارد.

صبحانه های ضد سرطان

فولات نوعی ویتامین B است و می تواند بدن را در برابر سرطان روده بزرگ، رکتوم و پستان محافظت کند. خوردن صبحانه حاوی غلات کامل منبع خوبی از فولات است. همچنین استفاده از آب پرتقال، خربزه و توت فرنگی در وعده صبحانه نیز برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها مفید است.

سایر مواد غذایی غنی از فولات

همانطور که گفته شد فولات عامل مهمی در جلوگیری از ابتلا به سرطان است. برخی از مواد غذایی بسیار غنی از این ماده غذایی هستند. از جمله این مواد غذایی می توان به انواع لوبیاها، مارچوبه، دانه های آفتابگردان و سبزیجاتی مانند اسفناج اشاره کرد. استفاده از این مواد همراه با سایر مواد مفید در رژیم غذایی می تواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری مفید باشد.

رژیم غذایی عاری از سوسیس و ژامبون

استفاده از ژامبون ها و سوسیس های مختلف می تواند یکی از علل بروز سرطان و خصوصا در دستگاه گوارش باشد. این مواد مقادیر زیادی رادیکال آزاد دارند. مخصوصا زمانی که شما آنها را در غالب یک ساندویچ خریداری کنید و با روغن نا سالم نیز سرخ شده باشند، به منبعی غنی از رادیکال های آزاد تبدیل می شوند. رادیکال های آزاد هم از طریق تاثیر بر بخش های مختلف بدن از جمله پوست، سیستم گوارش، کبد و غیره در طولانی مدت سبب بروز انواع سرطان می شوند.

خواص ضد سرطانی چای

انواع چای به ویژه چای سبز، خواص قوی سرطانی دارد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که چای سبز از پیشرفت این بیماری در سلول های کولون، کبد، سینه، پروستات، بافت، پوست و ریه جلوگیری می کند.

خواص ضد سرطانی انگور

انگور به ویژه انگور بنفش و قرمز، حاوی ماده ای به نام رزوراترول است. رزوراترول دارای خواص آنتی اکسیدان قوی و ضد التهابی است، بنابراین، تاثیر شایانی در برابر دفع رادیکال های آزاد دارد و از این طریق از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می کند. مطالعات علمی نشان می دهد که این ماده می تواند از آسیب سلول های بدن و بروز سرطانها در سلول ها جلوگیری کند. بنابراین استفاده از این میوه مفید را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید تا در برابر ابتلا به سرطان های مختلف ایمن تر شوید.

الکل ننوشید

مطالعات علمی نشان داده است که بسیاری از سرطان ها از جمله دهان، گلو، حنجره، کبد و سینه با مصرف الکل رابطه مستقیمی دارند. بنابراین نوشیدن الکل می تواند یکی از دلایل بروز انواع سرطان خصوصا کبد باشد. برخی دیگر از مطالعات نشان داده است که ممکن است مصرف الکل خطر سرطان کولون و رکتوم را افزایش دهد.

آب و مایعات

آب علاوه بر رفع تشنگی از طریق تنظیم تعادل اسمزی و PH بدن می تواند بدن را در برابر برخی سرطانها از جمله سرطان مثانه محافظت کند. به طور کلی، نوشیدن مایعات بیشتر باعث می شود تا ادرار بیشتری تولید شود و تخلیه مثانه از مواد زاید زودتر انجام شود.

خواص محافظتی ادویه ها

کرکومین جزء اصلی در ادویه زردچوبه و محافظت کننده قوی بدن در برابر انواع سرطان است. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ماده می تواند از تحول، تکثیر و حمله سلول های سرطانی برای مجموعه گسترده ای از سرطان ها جلوگیری نماید.

طبخ سالم مواد غذایی، راهی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان

روش طبخ مواد غذایی و عادات غذایی ما می تواند نقش مهمی در افزایش احتمال ابتلا به سرطان شود. مصرف بیش از اندازه سرخ کردنی ها، مصرف بیرویه گوشت های ناسالم، کمبود استفاده از سبزیجات مفید در جیره غذایی خانوار و از همه مهم تر طبخ غذا با روغن های نامناسب و مضر همه از مواردی است که احتمال بروز سرطان در بافت های مختلف بدن را در طولانی مدت افزایش خواهد داد.

توت فرنگی و سایر توت ها

توت فرنگی ماده ای به نام اسید الاژیک دارد که این ماده خواص آنتی اکسیدانی فراوانی دارد و می تواند به عنوان ماده ای غذایی در مبارزه با سرطان ها استفاده شود. سایر انواع توت ها (بری ها) نیز خواص آنتی اکسیدانی مشابهی دارند و در جلوگیری از بروز سرطان مفیدند. البته در طب سنتی استفاده از آن برای تمام افراد تجویز نمی شود و باید با توجه به طبع افراد مصرف شود.

مصرف قند و شکر را کاهش دهید

مطالعات علمی شواهد مستقیمی برای افزایش احتمال ابتلا به سرطان در اثر مصرف قند و شکر را نشان نمی دهد. ولی این مواد غذایی اگر بیش از نیاز بدن مصرف شوند، با تامین کالری زیاد سبب چاقی می شوند و چاقی هم از عواملی است که احتمال ابتلا به انواع سرطان ها را افزایش می دهد.

 

 

ترجمه و گردآوری

دکتر سارا بخشائی



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب