پر بازدید ترین مطالب

سبزی کوفته تبریزی + طرز تهیه این کوفته


سبزی کوفته تبریزی یکی از اجزای اصلی این کوفته اصیل ایرانی است که در طعم و مزه آن تاثیر به سزایی دارد. اگرچه افراد، در هر منطقه‌ای بسته به ذائقه خود از انواع سبزیجات معطر در این غذا استفاده می‌کنند، اما سبزی کوفته تبریزی اصیل که در اکثر منابع آشپزی به آن اشاره شده، خاص است.

کوفته تبریزی
ستاره |
سرویس آشپزی –
 سبزی کوفته تبریزی یکی از اجزای اصلی کوفته تبریزی است که در تعیین طعم و مزه واقعی غذا موثر است. اگرچه برخی از افراد از هر نوع سبزی معطری در آن استفاده می‌کنند، ولی سبزی کوفته تبریزی دردستور اصلی آن عبارت است از: تره و مرزه.

سبزی کوفته تبریزی 

سبزی کوفته تبریزی به ازای یک کیلوگرم گوشت چرخ کرده، یک فنجان برنج، ۱/۲ فنجان بلغور و ۱/۲ فنجان لپه در جدول زیر ارائه شده است:




سبزی کوفته تبریزی
تره ریز خرد شده 1+1/4 فنجان
مرزه ریز خرد شده 1.5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کوفته تبریزی










مواد لازم
گوشت چرخ کرده 1 کیلوگرم
لپه 1/2 پیمانه
بلغور 1/2 پیمانه
برنج 1 پیمانه
پیاز 4 عدد (2 عدد رنده شده+2 عدد ریز خرد شده)
نک و زردچوبه به میزان لازم
زعفران ساییده 1/2 قاشق چایخوری
روغن و کره  به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. برنج و بلغور را با مقداری آب، نمک و کره روی حرارت ملایم بپزید تا نرم شده و آب آن‌ها تبخیر شود، اما له نشوند. سپس زعفران را در مقداری آب جوش حل کرده و به آن‌ها اضافه کنید.

    برنج و بلغور پخته

  2. لپه را چند ساعت خیس کنید، سپس با مقداری آب، نمک و زردچوبه بپزید تا کاملا نرم شود. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و لپه پخته را در غذاساز بریزید تا کاملا مخلوط شوند و به شکل خمیر درآیند.

    گوشت و پیاز و لپه

  3. مخلوط گوشت، برنج و بلغور پخته، تخم مرغ‌ها و ادویه را در کاسه بزرگی ریخته و با دست مخلوط کنید.

    برنج، بلغور، مخلوط گوشت، تخم مرغ و ادویه

  4. مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. 

    مخلوط کردن مواد

  5. سبزی کوفته تبریزی را به مواد اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شوند.

    افزودن سبزی

  6. ورز دادن مواد کوفته باید حدودا ۱۵ دقیقه طول بکشد تا مواد کاملا مخلوط شده و هنگام پختن کوفته‌ها وا نروند. 

    مایه کوفته تبریزی

  7. سپس روی ظرف حاوی مایه کوفته را سلفون بکشید و یک شب در یخچال قرار دهید.

    مایه کوفته تبریزی

  8. ۲ عدد پیاز بزرگ را پوست گرفته و با روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس پیاز داغ حاصل را به دو قسمت تقسیم کنید نیمی را برای پر کردن وسط کوفته‌ها بردارید و کنار بگذارید، نیم دیگر را برای درست کردن سس در قابلمه نگه دارید.
  9. کمی نمک، زردچوبه و فلفل به پیاز داغ اضافه کنید و یکی دو دقیقه تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و خوشرنگ شود. سپس مقداری آب جوش به آن اضافه کنید، حرارت را کم کنید تا ریز جوش بزند و مشغول درست کردن کوفته شوید.
  10. مواد کوفته را پس از خارج کردن از یخچال دوباره با دست ورز دهید. به اندازه یک پرتقال بزرگ یا یک گریپ فروت از مواد برداشته و با دست گرد کرده، سپس کوفته‌ها را با چاقو از وسط نصف کنید.

    درست کردن کوفته ها

  11. یک کاسه به اندازه یک گریپ فروت یا پرتقال بزرگ بردارید و درون آن را با کمی روغن مایع چرب کنید.

    چرب کردن کاسه

  12. نیمی از مایه کوفته را در کتسه بگذارید تا پر شود، سپس روی آن را کمی فشار دهید تا شکل کاسه را به خود بگیرد.

    ریختن مایه در کاسه

  13. وسط مایه را کمی گود کنید و مواد توی کوفته را در آن بگذارید.

    قرار دادن مواد میانی

  14. نیمه دوم کوفته را روی نیمه اول بگذارید.

    قرار دادن نیمه دوم کوفته

  15. با دست روی مایه را فشار دهید تا دو نیمه به هم بچسبند.

    چسباندن دو نیمه

  16. تمام مواد را چند دور در کاسه بغلطانید تا به شکل کروی درآید. سپس کاسه را برگردانید تا کوفته از آن خارج شود. 

     برگرداندن کاسه

  17. همه‌ی مایه را به این ترتیب آماده کنید.

    کوفته ی آماده پختن

  18. کوفته‌ها را یکی یکی در سسی که قبلا آماده کردید قرار دهید. این کار باید آهسته و با دقت انجام گیرد تا کوفته‌ها وا نرود.

    گذاشتن کوفته ها در سس

  19. هر بار که کوفته‌ای را در سس قرار قرار می‌دهید اندکی صبر کنید تا سس باز به جوش آید و سپس کوفته بعدی را در سس قرار دهید.

    گذاشتن کوفته ها در سس

  20. پس از گذاشتن کوفته‌ها در قابلمه، درب قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید و حرارت را به گونه‌ای تنظیم کنید که سس ریز جوش بزند.

    پختن کوفته تبریزی

  21. پختن کوفته تبریزی حدود ۱ ساعت یا بیشتر طول می‌کشد.
  22. آخرین مشکل طبخ کننده‌ی کوفته تبریزی این است که آن را صحیح و سالم از قابلمه خارج کند و در دیس قرار دهد. برای این کار می‌توانید قابلمه را کج کرده و سس موجود در قابلمه را در کاسه‌ای خالی کنید، سپس کوفته‌ها را با کمک پیش دستی و کفگیر بردارید و در دیس بگذارید.
  23. برخی صفحه فلزی سوراخداری را از ابتدا ته قابلمه کوفته می‌گذارند و کوفته پخته را با این صفحه از قابلمه خارج می‌کنند. در هر حال سالم درآوردن کوفته تبریزی پخته از قابلمه به اندازه ورز دادن و گرد کردن مایه آن مهارت و دقت می‌خواهد. 

    کوفته تبریزی

نکته: کوفته تبریزی تنگ آب است؛ به این دلیل آب ان را از ابتدا نباید زیاد گرفت. در پایان پخت می توانید حرارت را کمی زیاد کنید تا آب اضافی خورد رود. 

کوفته تبریزی یکی از کوفته‌های معروف ایرانی است که از تبریز نشات گرفته و تصور اغلب افراد این است که اندازه کوفته هر چه درشت‌تر باشد در ساختن آن هنر بیشتری به کار رفته است؛ به طوریکه گاهی همه مایه کوفته را به صورت یک توپ بزرگ در می‌آورند. در این که درست کردن چنین کوفته‌ای هنر فراوان می‌خواهد شکی نیست، ولی توصیه می‌کنیم، کوفته تبریزی را به اندازه پرتقال یا دست کم به اندازه گریپ فروت درست کنید.



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب