روغن‌هاي زعفراني يا دودي نخوريد



مفیدستان:

روغن‌هاي زعفراني يا دودي نخوريد


خبرگزاري آريا-کارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت با بيان اينکه استفاده از طعم دهنده‌ها در روغن‌هاي خوراکي ممنوع است به تشريح ويژگي‌هاي روغن خوراکي سالم پرداخت.
به گزارش خبرگزاري آريا،فرزانه صادقي قطب آبادي، کارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت در خصوص ويژگي‌هاي روغن‌هاي خوراکي اظهار کرد: روغن‌هاي خوراکي به صورت کره و مارگارين استفاده مي‌شوند. در واقع به روغن‌هاي خوراکي اسانس اضافه مي‌شود و به صورت نيمه جامد يا مايع استفاده مي شوند. نوع دوم روغن‌ها، روغن‌هاي سرخ کردني هستند که در حقيقت بايد نقطه دود بالايي داشته باشند.
کارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: معمولا استفاده از روغن‌هايي مثل تفاله زيتون و نارگيل براي مصرف خانوار ممنوع است و روغن‌هاي آفتاب‌گردان، بادام زميني، ذرت و زيتون را بعد از انجام فرايندهايي مثل هيدروژنه، مي‌توان به عنوان روغن‌هاي خوراکي استفاده کرد.
وي با بيان اين موضوع که استفاده از طعم دهنده‌ها در روغن‌هاي خوراکي ممنوع است گفت: بطور مثال استفاده از طعم دهنده‌هاي زعفران در روغن‌هاي خوراکي ممنوع است.
صادقي تصريح کرد: بر اساس استاندارد ترانس روغن نبايد بيشتر از ۲درصد باشد، اما برخي کارخانجات توليد روغن با مراجعه به سازمان غذا و دارو و ادعاي اين موضوع که روغن پايين از ترانس ۲درصد توليد کرده‌اند با گرفتن مجوز تشويقي، اجازه اضافه کردن طعم دهنده‌هاي مجاز را دريافت مي‌کنند.
وي در خصوص ويتامين‌هاي موجود در روغن گفت: به طور کلي ويتامين‌هاي A,k,E,D محلول در چربي هستند و شرکت‌هاي توليد کننده روغن خوراکي مي‌توانند با دريافت مجوزهاي لازم از سازمان غذا و دارو اين ويتامين‌ها را به روغن اضافه کنند.
وي در ادامه در خصوص رنگ روغن سالم گفت: روغن سالم بايد از رنگ شفاف برخوردار باشد و اگر بوي ترشيدگي از روغن به مشام برسد نشان دهنده اکسيده شدن روغن است.
وي افزود: قرار گرفتن روغن در مجاورت هوا و اکسيژن و همچنين نگه داشتن روغن در هواي گرم به مرور زمان باعث از بين رفتن خواص روغن خواهد شد و طعم ترشيدگي از آن حس مي‌شود.
صادقي در پايان توصيه کرد: بهتر است افراد هنگام خريد روغن ترانس آن را مد نظر قرار دهند و همانطور که گفته شد ترانس روغن‌هاي مصرفي خانوار ۲درصد و ميزان اسيدهاي اشباع روغن نبايد از ۳۰ درصد بيشتر باشد. مصرف روغن‌هاي با اسيدهاي چرب بالا باعث بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي خواهند شد به همين دليل در برنامه‌هاي سياست گذاري سلامت تصميم گرفته شد ميزان اسيدهاي چرب اشباع و ترانس در حد استاندارد بين المللي پايين آورده شود.

سلامت نيوز: روغن‌هاي زعفراني يا دودي نخوريد



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان

اندکی تفکر …

انشاي پسر بچه آلماني به پدر رفتگرش:
پدر عزيزم من به خوبي ميفهمم
که بسيار با شرف است آنکس که انسان باشد و بين آشغال ها نان پيدا کند،
تا آنکس که آشغال باشد و بين انسانها نان پيدا کند...!!!!!