پر بازدید ترین مطالب

خوردن «جو دوسر» در صبحانه راهي براي مقابله با آرتروز


خوردن «جو دوسر» در صبحانه راهي براي مقابله با آرتروز

خبرگزاري آريا – به گفته محققان، خوردن صبحانه سرشار از فيبر حاوي جو دوسر و ميوه و سبزيجات کافي در طول روز مي تواند از تحليل استخوان ها پيشگيري نمايد.
به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، آرتروز نشانه سلامت ضعيف استخوان هاست که عمدتا با افزايش سن بروز مي کند. اين بيماري در اصل بر مفاصل تاثير گذاشته و افراد مبتلا به آن از درد و خشکي مفاصل رنج مي برند.
درحاليکه درمان هاي متعددي براي اين مشکل از جمله دارو، فيزيوتراپي يا گاهي اوقات جراحي براي کاهش علائم و بهبود کيفيت زندگي فرد وجود دارد، اما هنوز هيچ درماني قطعي وجود ندارد.
اما يافته هاي جديد مطالعاتي نشان مي دهد خوردن صبحانه سرشار از فيبر حاوي جو دوسر و مصرف ميوه و سبزيجات کافي در طول روز مي تواند به حفظ انواع باکتري هاي مفيد روده که تاثير مثبت بر بيماري هاي مزمن التهاب مفاصل دارد، کمک کرده و از تحليل استخوان ها پيشگيري نمايد.
يافته هاي محققان دانشگاه فردريچ الکساندر آلمان نشان مي دهد رژيم غذايي سالم سرشار از فيبر قادر به تغيير باکتري هاي روده به گونه اي است که موجب تشکيل اسيدهاي چرب با زنجيره کوتاه بيشتر بخصوص از نوع پروپيونات مي شود.
اسيدهاي چرب داراي زنجيره کوتاه براي بدن مهم هستند چراکه موجب تامين انرژي، تحريک حرکت روده و ايجاد تاثير ضدالتهابي مي شوند.
ماريو زائيس، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «ما توانستيم نشان دهيم که رژيم غذايي دوستدار باکتري ها داراي تاثير ضدالتهابي و همچنين تاثير مثبت بر تراکم استخوان است.»
محققان همچنين اثبات کردند غلظت بالا اسيدهاي چرب با زنجيره کوتاه، به عنوان مثال در مغز استخوان، که پروپيونات در آنجا موجب کاهش تعداد سلول هاي تخريب کننده استخوان مي شود، روند تحليل استخوان را به شکل قابل توجهي کاهش مي دهد.



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب