خواص زالزالک چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص میوه زالزالک)



مفیدستان:

خواص زالزالک (Hawthorn) بسیار گسترده بوده، تنظیم فشار خون، تقویت قلب، رفع نگرانی، بی‌خوابی و سرگیجه از مهمترین خواص زالزالک می‌باشد.

زالزالک یا کویج از گیاهانی دارویی
بوده و در ارتفاعات بالای ۲۵۰۰ متر رشد می
کند. زالزالک در سراسر
اروپا، آفریقای شمالی و بریتانیا به وفور یافت می
شود، در ایران هم در نواحی
دامنه
های جنوبی البرز، گیلان، مازندران، گرگان، آذربایجان، بروجرد، کهکیلویه
و بویراحمد، اراک و لرستان می
روید. این میوه اگرچه اندازهای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و
به رنگ
‌‌های زرد و نارنجی دیده میشود. میوه زالزالک سرشار از ویتامینهای A، B، C بوده
و دارای کلسیم نیز هست. فواید دارویی زالزالک بسیار گسترده بوده، مهم‌ترین خواص
زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن
جلوگیری می‌کند. تحقیقات نشان داده، مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری
‌ها، از سرطان
گرفته تا چاقی اثر مثبت دارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد‌ التهابی ماده آنتوسیانین
موجود در آن است. قسمتهای مورد استفاده این گیاه غیر از میوه، هسته، گل و برگ آن
است که در طب سنتی کاربرد دارد. برای آشنایی بیشتر با خواص زالزالک و مضرات آن با
ما همراه باشید.

عکس زالزالک، خواص زالزالک، میوه زالزالک، مضرات زالزالک، درخت زالزالک، خاصیت زالزالک


خواص زالزالک (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت این گیاه سرد و خشک است. برخی
خواص دارویی آن عبارتند از:

مصرف زالزالک برای بیمارن دیابتی مفید است، مصرف
خوراکی زالزالک در دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و کلسترول می
‌شود.

  • میوه زالزالک محرک، قابض، ملایم، مقوی
    معده و باز کننده گرفتگیها است. همچنین برای تنظیم عمل روده مفید است.
  • این میوه، ضد خونریزی، تب بر و ضد
    تشنج است.
  • هسته زالزالک، اسهال را برطرف و از
    احتلام شبانه جلوگیری میکند.
  • از خواص زالزالک، تنظیم فشار خون،
    تقویت قلب، ورم آئورت و رفع نگرانی، بی خوابی و سرگیجه است، به این منظور هر روز
    ۴۰ گرم از گل زالزالک را در یک لیتر آب جوش دم کرده و بنوشید.
  • گل زالزالک، داروی مفیدی برای دوران یائسگی
    به شمار میرود و ضد اسپاسم است.
  • دم‌کرده این گیاه دارویی از لختگی
    خون، بروز تشنج و چاقی جلوگیری می‌کند.
  • غرغره آب جوشانده گل زالزالک، تورم و
    جراحات مخاط دهان و گلو را برطرف میکند، هچنین جوشانده برگ این گیاه، برفک دهان
    را بهبود، درد گلو و آنژین را درمان می
    کند.
  • بهبود و معالجه سالک از دیگر خواص گیاه
    زالزالک بوده، بدین منظور،۲۰۰ گرم از برگ این گیاه را در یک لیتر آب بسیار بجوشانید
    تا آب آن کم بشود و پس از ته نشین شدن، آن را هر روز بر پوست بمالید.
  • مصرف میوه زالزالک، کمبود ویتامین ث
    بدن را تأمین میکند.
  • جهت رفع سوءهاضمه و اسهال، توصیه شده
    است آن را سوزانده و مصرف نمایید.
  • زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی
    تانن است، بسیار قابض بوده و می‌توان آن را جهت درمان اسهال‌های خونی به کار برد.
  • ویتامین B و C
    موجود در زالزالک هنگام استفاده باعث کاهش چربی و کلسترول خون می‌شود.
  • کاهش کلسترول بد خون از دیگر خواص
    زالزالک بوده، به طوریکه مصرف این میوه، کلسترول بد را در جریان خون کاهش داده و همچنین
    منجر به کاهش تولید کلسترول در کبد افرادی که رژیم غذایی سرشار از کلسترول دارند،
    می‌شود. سرکه زالزالک از عوامل اصلی کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید در بدن می‌باشد.
  • از مهمترین خواص زالزالک، کمک به کاهش وزن و
    لاغری است، مصرف این میوه، در فرایند سوزاندن چربی‌ها موثر بوده و کالری اضافی تحمیل‌
    شده بر بدن را از بین می‌برد.
  • خوردن چای زالزالک آرام بخش است؛ بنابراین
    افرادی که دچار مشکلات بیخوابی و انقباضات مکرر عضلانی میشوند، میتوانند از آن استفاد
    کنند.
  • زالزالک ضد اسکلروز است و مصرف آن برای تقویت
    معده بسیار مفید است.
  • مصرف میوه نارس و کال زالزالک، در بهبود و رفع التهاب
    معده و صفرا موثر است.

مضرات زالزالک (موارد احتیاطی و منع مصرف)

استفاده از زالزالک همزمان با مصرف داروهای قلبی،
فشارخون و گوارشی باعث تشدید بیماری می‌شود. همچنین مصرف زیاد این گیاه باعث بروز
عوارضی مانند سرگیجه، سردرد، تهوع، خواب آلودگی و تپش قلب در افراد می‌شود.

مصرف زالزالک در دوران بارداری و شیردهی بایستی
با احتیاط همراه باشد و استفاده از هسته این میوه به دلیل سمی بودن و بروز آسیب جدی
به بدن، بایستی زیر نظر پزشک باشد.

گردآوری: مجله اینترنتی
ستاره



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط

برچسب ها

اندکی تفکر …

از شکست نترس!
آن چیزی که باید از آن بترسی،
نشانه گرفتن اهداف کوچک است!
وقتی هدف بزرگی داشته باشی
حتی شکست خوردن در راه آن، با شکوه است.