پر بازدید ترین مطالب

تغذیه سالم در ایام عید نوروز و توصیه های ضروری!


از مهم‌ترین مواد غذایی که زینت‌ بخش مهمانی‌های نوروز است، انواع شیرینی‌هاست. مصرف شیرینی در دید و بازدیدهای عید رواج زیادی دارد. افراط در مصرف شیرینی می‌تواند لطمه‌های فراوانی به سلامت انسان وارد سازد. یکی از زیان‌های مهم مصرف زیاد شیرینی، چاقی و عوارض و اختلالات ناشی از آن است. در ادامه با نحوه ی تغذیه سالم در ایام عید نوروز با شما همراه هستیم .

تغذیه سالم در ایام عید نوروز

نحوه تغذیه سالم در ایام عید نوروز

تغذیه سالم در ایام عید نوروز

مواد قندی و نشاسته‌ای به آسانی تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره می‌شوند و ایجاد چاقی می‌کنند. ضمنا افراط در مصرف شیرینی به سلامت دندان‌ها لطمه‌ وارد کرده و موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. همچنین باعث افزایش فشارخون و چربی‌های نامطلوب خون شده که در نهایت سلامت قلب و عروق را دچار اختلال می‌نماید. بنابراین بهتر است در ایام نوروز و اصولا در همه اوقات زندگی از افراط در مصرف شیرینی و انواع مواد شیرین خودداری نماییم.

غذای‌های حاوی فیبر را مصرف‌کنید

یکی دیگر از عوارضی که معمولا بعد از تعطیلات نوروز گریبان گیر اشخاص می‌شود،
یبوست و اختلالات گوارشی است. علت مهم بروز اختلالات گوارشی، افراط در مصرف غذا و نیز استفاده زیاد از غذاهای چرب و سرخ کرده است. یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل یبوست، عدم یا کمبود مصرف مواد فیبری است.

در ایام تعطیلات نوروز معمولا افراد از :
میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی حاوی فیبر، کمتر استفاده می‌کنند.
این قبیل مواد خوراکی علاوه بر فیبر، حاوی مواد مغذی مفیدی هستند که تاثیر قابل توجهی در جهت سلامت انسان دارد. یکی از مهم ترین خواص فیبری غذایی، پیشگیری از یبوست و نیز درمان این اختلال شایع قرن حاضر است.

مواد غذایی حاوی فیبر، باعث تسریع عبور غذا از دستگاه گوارش شده و از بروز یبوست پیشگیری می‌نمایند.
ضمنا خواص مهم دیگری نیز در بردارند، از جمله آن که موجب کاهش چربی‌های نامطلوب خون و تنظیم تعادل فشار‌خون می‌شوند و در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان به‌خصوص سرطان کولون(روده بزرگ) موثرند.

نوشیدن آب در ایام عید نوروز

به اندازه کافی آب بنوشید

اختلال دیگری که در نوروز به طور معمول در برنامه غذایی افراد رخ میدهد، کمبود مصرف آب است.
در تعطیلات عید به علت آنکه افراد بیشتر اوقات خود را به سفر می‌گذرانند و یا صرف دید و بازدید دوستان و اعضاء فامیل می‌کنند، به طور معمول کمتر آب مصرف می‌نمایند.

کمبود مصرف آب می‌تواند اختلالات مهمی در سلامت انسان به جا گذارد؛

از جمله آن که موجب بروز یبوست و ناراحتی‌های گوارشی ناشی از آن شود.
کمبود مصرف آب در انجام واکنش‌های بیوشیمیایی حیاتی که در داخل بدن انجام می‌شود، اختلال ایجاد می‌کند.

آب در حفظ سلامت، شادابی و طراوت پوست تاثیر مهمی دارد و کمبود مصرف آن باعث کاهش رطوبت و طراوت پوست شده و یکی از عوامل موثر در خشکی و پژمرده شدن پوست و پیری و چروک شدن آن است. ضمنا مصرف آب کافی، باعث فعالیت بهتر و مناسب‌تر کلیه‌ها در تصفیه‌خون و دفع مواد زائد از بدن می‌شود. پس مصرف آب کافی را در برنامه غذایی روزانه خود فراموش نکنیم.

ورزش کردن در ایام نوروز

ورزش و پیاده‌روی فراموش نشود

مشکل دیگری که به هنگام تعطیلات عید معمولا در زندگی افراد رخ می‌دهد، کمبود تحرک و فعالیت جسمی مانند پیاده‌روی، ورزش و غیره است. به همین علت بسیاری از اشخاص، بعد از ایام نوروز افزایش وزن پیدا می‌کنند و یا افراد در سنین بالاتر مبتلا به افزایش فشار یا چربی‌ خون می‌شوند.

ورزش و تحرک جسمی مناسب روزانه برای همه افراد اعم از زن و مرد، بزرگ و کوچک و پیر و جوان ضروری‌است. فعالیت جسمی علاوه بر آن که موجب کاهش چربی‌های نامطلوب خون می‌شود و در تنظیم تعادل فشارخون موثر است، از افزایش وزن و چاقی نیز پیشگیری کرده و در سلامت قلب و عروق تاثیر مهمی دارد.

علاوه بر آن در روحیه‌سازی و حفظ شادابی، نشاط و نیز پیشگیری از افسردگی،
بی‌حوصلگی و احساس کسالت بسیار موثر است.

تغذیه سالم در ایام عید نوروز

اهمیت تغذیه سالم در ایام عید نوروز ورزش کردن

خوب است بدانید دکتر محمد کاظم زاده درباره تغذیه در نوروز چه می گوید

دکتر محمد کاظم زاده با اشاره به تغذیه سالم به عنوان مهمترین عامل سلامت، گفت:
با توجه به تغییر برنامه غذایی در ایام پیش رو لازم است افراد نسبت به تغذیه خود دقت بیشتری داشته و کاهش نمک، چربی و قند را حتما در برنامه غذایی خود داشته باشند.

وی، کم تحرکی را از مضرات ایام نوروز برشمرد و افزود:
غفلت از ورزش منظم در این ایام چاقی و بیماری های همراه با چاقی را به دنبال خواهد داشت که سلامت را به طور قطع تهدید خواهد کرد.

تغذیه سالم در ایام عید نوروز

تغذیه سالم در ایام عید نوروز و تعطیلات

کاظم زاده اظهار کرد:
مواد غذایی مصرفی این ایام معمولا پرچرب، شیرین و یا شور هستند که کالری بالا و مواد مغذی کمتری دارند.

وی با اشاره به مصرف بالای شکلات در نوروز افزود:
انواع کاکائوهای تیره و تلخ را جایگزین شکلات ها و تافی های چسبنده کنید.

کاظم زاده با تاکید بر اهمیت وعده های غذایی در طول روز، گفت:
نباید مصرف تنقلات ویژه نوروز و بهم ریختگی زمان خواب، افراد را از رعایت وعده های غذایی به ویژه صبحانه محروم کند.

وی بر مصرف دو تا چهار واحد میوه در طول روز تاکید کرد و افزود:
مصرف میوه و آب از ضرورت های برنامه غذایی در ایام پیش رو است

زندگی آنلاین – مهر



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب