پر بازدید ترین مطالب

ترفندهاي طب سنتي براي پيشگيري و درمان آنفلوانزا


ترفندهاي طب سنتي براي پيشگيري و درمان آنفلوانزا

خبرگزاري آريا – يکي از بيماري‌هاي شايع اين فصل آنفلوانزا و سرماخوردگي است. طب سنتي براي پيشگيري و درمان اين بيماري‌هاي تنفسي راهکارهايي ارائه داده است که با هم مي‌خوانيم.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از تبيان، ويروس آنفلوانزا يک بيماري عفوني است و راه سرايت و انتشار آن طبيعتاً مستقيم است، يعني وقتي کسي سرفه يا عطسه مي‌کند مي‌تواند تا چندين متر عامل بيماري را انتقال دهد. هرساله در اين فصل شيوع آنفلوانزا را داريم طبيعتاً وقتي کسي نفس‌هايش را آرام‌تر بکشد و بلند حرف نزد و در جمع‌ها کمتر شرکت کند احتمال واگير آن کمتر خواهد بود.
شست و شوي مرتب دست‌ها با آب و صابون به دليل اين که مي‌تواند عامل بيماري را از بين ببرد بسيار کمک کننده است.
صبح‌ها ما بين ساعت ده تا يازده زماني که هوا مساعدتر است پنجره‌ها را باز کنيم، اسپند دود کنيم چرا که ميکروب کش بسيار قوي و ضدعفوني خوبي است.
اولين و مهم‌ترين توصيه جهت تقويت بدن در شرايط ضعف و بيماري اين است که سعي شود بيمار استراحت کافي داشته باشد، محل استراحت مبتلايان به اين بيماري بايد گرم و به دور از هرگونه رطوبت اضافي باشد؛ صبح و شب، پشت ساق پا با روغن زيتون خوب ماساژ داده شود و بادکش گرم و خشک گذاشته شود.
بايدهاي تغذيه‌اي در مبتلايان به سرماخوردگي و آنفلوانزا
دم‌کرده آويشن خواص درماني بالايي دارد؛ بدين صورت که اگر سياه‌دانه و آويشن به قسمت مساوي با 3 برابر عسل طبيعي مخلوط شود، صبح، ظهر و شب يک قاشق مرباخوري از اين معجون، همراه با کمي آب ميل شود، به درمان اين بيماري بسيار کمک مي‌کند.
براي درمان آنفلوانزا، بيمار صبح و شب از بخور اسطوخودوس، اکاليپتوس و مرزنجوش استفاده کند و بيماران سعي کنند، تا پايان درمان بيماري براي جلوگيري از انتقال آن به ديگران موارد بهداشتي که در ادامه ذکر مي‌شود را رعايت کنند.
ويتامين ث داراي ارزش بالايي است، ويتاميني که مي‌تواند در ليموترش، جعفري، آب نارنج و يا در هر چيزي که کمي‌ترش باشد مقدار بيشتري يافت مي‌شود.
در خصوص مصرف نوع غذا براي بيماران سرماخورده و يا داراي بيماري آنفلوانزا بايد گفت که بهتر است از سوپ‌هاي رقيقي که در آن جعفري به همراه چند قطره ليموترش ريخته شده استفاده شود.
نمک ضد عفوني کننده و ضد التهاب است اما بهتر است که به جاي آن که روي ليموترش مصرف شود به طور جداگانه آب نمک رقيق صبح و عصر غرغره شود؛ در صورتي که احساس گلو درد داشته باشيد بسيار کمک کننده خواهد بود.
در نهايت اين که موضوع مهم که در سرماخوردگي‌هايي که ممکن است منجر به آنفلوانزا شود اين است که فرد بايد استراحت کند خود را گرم نگه دارد و سوپ‌هاي گرم استفاده کند و بخور دهد ضمن اين که مصرف بادرنجبويه، نعنا، بابونه، باديون، شيرين بيان و دارچين به دليل اين که گرماي بدن را بالا مي‌برد و مقاومت را در برابر بيماري آنفلوانزا افزايش مي‌دهد پيشنهاد مي‌شود.
ديگر توصيه‌ها
شستشوي مجراي بيني و گلو با آب نمک رقيق يا سرم نمکي، هر 8 ساعت يک‌بار، امري ضروري در بهبودي آنفلوانزا است اگر تب بر بدن عارض شد و بالا رفت بيمار پاشويه شود؛ مقداري آب سيب به او بدهيد و اگر هرگاه تب قطع شد، مصرف آب سيب را متوقف کنيد.
زماني که تب خيلي بالا نيست، فقط پاشويه کافي است، اما اگر تب خيلي بالا بود، آب خيار بخورانيد و تنقيه نماييد و نيز در صورتي که بيمار دچار ضعف و بي‌حالي شد، در جهت تقويت اعضاي قلب و مغز مقداري گلاب را بر روي صورت او بماليد.
استفاده از روغن بنفشه و ريختن چند قطره در بيني بسيار مؤثر خواهد بود و باعث خواهد شد عوامل قارچي و عفوني کمتر از طريق بيني جذب شوند همچنين سعي کنيم ناخن‌ها را کوتاه نگه داريم چرا که در زير ناخن‌ها ممکن است عامل بيماري تجمع کند.
مصرف داروهايي که ضدعفوني کننده به صورت بخور مثل بخور آويشن، اکاليپتوس، باعث خواهد شد که بتوانند به عوامل باکتريايي نزديک‌تر شوند و آن‌ها را فروکش کنند تا در هوا کمتر پخش شوند.
بهتر است شب هنگام حمام نسبتاً داغ که باعث تعريق شود گرفت چرا که يکي از راه‌هاي خروج تمام مواد زائد و بيماري زا از بدن تعريق است و آرامش بدن را به دنبال خواهد داشت البته اگر هواي خانه گرم است استحمام شبانه بيشتر توصيه مي‌شود.
بايد دانست هواي خانه حداکثر بيست و پنج درجه باشد چرا که در گرما عوامل بيماري بيشتر رشد خواهند کرد، گرماي زياد خانه به خودي خود منفي است و توصيه نمي‌شود همان گونه که هواي سردخانه باعث بيماري خواهد شد.
گرم نگه داشتن کف پاها و سر بسيار توصيه مي‌شود، گرفتن رژيم سيب خام نيز بسيار کمک کننده است هر عصر حداقل يک يا دو سيب مصرف شود، اگر دچار يبوست هستيد سيب را با پوست و اگر اين مشکل را نداريد بدون پوست مصرف کنيد.
تب‌هاي بيش از سه روز نشانه‌ي آنفلوانزا است و بايد کاري کرد که سيستم ايمني بدن افزايش يابد ضمن اين که مصرف آنتي بيوتيک ها به عنوان يک درمان بيماري باکتريايي و نه ويروسي به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود.
کسي که آنفلوانزا دارد ترجيحاً نبايد از استامينوفن براي کاهش درد و تب استفاده کند اما براي کم کردن تب از گل بنفشه و ختمي به صورت موضعي و خوراکي مي‌توان استفاده کرد.
نبايدهاي غذايي در سرماخوردگي و آنفلوانزا
پرهيزهاي غذايي و عدم مصرف غذاهاي چرب مانند: سرخ‌کردني‌ها، کله‌پاچه، گوشت گاو، کنسروجات و… مي‌تواند در جلوگيري از تشديد بيماري آنفلوانزا مؤثر باشد.



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب