پر بازدید ترین مطالب

بلايي که فقر آهن به سرمان مي‌آورد!/چه ميزان آهن در روز مورد نياز است؟


بلايي که فقر آهن به سرمان مي‌آورد!/چه ميزان آهن در روز مورد نياز است؟

خبرگزاري آريا – آهن يک ماده معدني است و وظيفه اصلي آن در بدن، رساندن اکسيژن موجود در هموگلوبين گلبولهاي قرمز خون به سراسر بدن و کمک به سلولها در توليد انرژي لازم جهت انجام فعاليتهاي روزانه است،آهن همچنين به دفع دي اکسيد کربن نيز کمک مي کند و فقر آهن پيامدهاي زيادي براي بدن دارد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از سلامت آنلاين، وقتي ذخاير آهن بدن کم مي شود، گلبولهاي قرمز قادر نخواهند بود اکسيژن کافي را به بخشهاي مختلف بدن برسانند و بيماري به نام آنمي( کم خوني ) ايجاد خواهد شد که ناشي از کمبود آهن است.
احساس خستگي، ضعف و پايين بودن دماي بدن، رنگ پريدگي پوست و ناخن هاي دست، ريزش شديد مو، احساس گيجي و منگي، سردردهاي زياد ، التهاب و تورم زبان همگي از نشانه هاي کمبود آهن بدن هستند.
اگرچه منابع آهن از طريق بسياري از غذاها در دسترس هستند، اما تعدادي از افراد از جمله دختران نوجوان و زنان در محدوده سني 19 تا 50 سال ممکن است ميزان آهن مورد نياز روزانه بدن خود را تنها از طريق رژيم غذايي روزانه دريافت نکنند. مشکل کمبود آهن براي کودکان کم سن و زنان باردار و يا زناني که قصد باردار شدن دارند، از اهميت بيشتري برخوردار است. در اين موارد پزشک علاوه بر تغيير رژيم غذايي مکملهاي حاوي آهن را نيز تجويز خواهد کرد.
نوزادان نيز براي رشد مغزي و فيزيکي بدن به آهن نياز دارند. بدن نوزادان براي 4 تا 6 ماه اول پس از تولدشان ذخيره آهن کافي را داراست. پزشکان اطفال معمولا براي نوزادان نارس متولد شده و يا نوزاداني که کمبود وزن دارند و از شير مادر تغذيه مي کنند، قطره هاي مکمل آهن تجويز مي کنند. پس از 6 ماهگي که نياز بدن نوزاد به آهن بيشتر مي شود و کودک به رشد کافي براي مصرف غذاهاي جامد مي رسد، مي تواند بخش اعظم آهن مورد نياز بدن خود را از منابع غذايي به دست آورد. اکثر غذاها و شيرخشکهاي مخصوص نوزادان غني شده با آهن هستند.
چه ميزان آهن در روز مورد نياز است؟
به دليل اينکه بدن به سرعت خود را با مقدار کم يا زياد آهن وفق مي دهد و ميزان جذب آهن مورد نياز خود را تنظيم مي کند، متعادل کردن آهن بدن و نگه داشتن آن در سطح مناسب و متعادل، کار سختي نيست. سازمان غذا و داروي امريکا مقدار آهن مورد نياز روزانه بدن را براي گروههاي سني مختلف و جنسيت به شرح زير بيان کرده است:
کودکان 1 تا 3 سال: 7 ميلي گرم
کودکان 4 تا 8 ساله: 10 ميلي گرم
نوجوانان 9 تا 13 سال: 8 ميلي گرم
مردان 14 تا 18 سال: 11 ميلي گرم
زنان 14 تا 18 سال: 15 ميلي گرم
مردان بالاي 19 سال: 8 ميلي گرم
زنان 19 تا 50 سال: 18 ميلي گرم
زنان بالاي 51 سال: 8 ميلي گرم
آهن موجود در غذاها دو نوع است: داراي هموگلوبين و بدون هموگلوبين؛ غذاهايي با منابع حيواني مانند گوشت قرمز، غذاهاي دريايي و گوشت طيور مانند مرغ و خروس و بوقلمون و… هر دونوع آهن را دارا بوده و جذب آنها نيز توسط بدن بهتر انجام مي شود.
آهن بدون هموگلوبين در غذاهاي گياهي مانند اسفناج، لوبيا و غلات غني شده مانند برنج و نانهاي غني شده يافت مي شود. براي افزايش جذب آهن منابع گياهي، توصيه مي شود که آنها را به همراه گوشت قرمز، غذاهاي دريايي و يا گوشت طيور و يا به همراه منابع ويتامين سي مانند مرکبات، کيوي، توت فرنگي و يا فلفل دلمه اي مصرف کنيد. ذکر اين نکته حائز اهميت است که يکي از روشهاي خوب براي افزايش دريافت آهن در بدن، داشتن يک رژيم غذايي متعادل، سالم و مناسب است که شامل انواع مواد غذايي مفيد باشد.



لینک منبع

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

آخرین مطالب